Help de bevolking van Oekraïne

Oranje roombroodjes voor bewoners zorginstellingen

Zaterdag 12 maart 2016

Door Redactie

In totaal 1000 oranje roombroodjes, 20 vrijwilligers en 6 zorgcentra. Op zaterdag 12 maart, tijdens NLDoet, hebben vrijwilligers van de Apeldoornse SGP 1000 roombroodjes met oranje vulling gemaakt. Deze zijn uitgedeeld aan de bewoners van zorginstellingen. Zo werden Casa Bonita, Randerode en Omnizorg (verslaafden en daklozen) in Apeldoorn bezocht. Ook de bewoners van Het Hoogeland en Het Zonnehuis in Beekbergen en Kroonheim in Uddel kregen een roombroodje. De versnapering werd daarnaast uitgedeeld aan de vrijwilligers die zaterdag in de supermarkten boodschappen verzamelden voor de Apeldoornse voedselbank.

Het motto van de SGP-actiedag was ‘SGP Doet; zorg voor elkaar’. Die zorg voor elkaar kwam ook tot uiting door het werk wat de SGP-vrijwilligers deden in Het Hoogeland in Beekbergen (opvang voor dak- en thuislozen). Er werd geschilderd en er werden plafonds gewassen. Bij Adullam Gehandicaptenzorg in Uddel (Kroonheim) verzorgden de SGP-vrijwilligers allerlei klussen in en rond de gebouwen.
De SGP kijkt terug op een geslaagde dag. Fractievoorzitter Henk van den Berge: ,,In de politiek praten we vaak over zorgbehoevenden en vrijwilligers in onze gemeente. De SGP besteedt daar veel aandacht aan. Maar op deze actiedag hebben we als fractie, samen met vrijwilligers, op een andere manier de handen uit de mouwen gestoken voor onze zorgbehoevende medemens.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?