Oranjepark één grote vuilnisbelt

Maandag 25 april 2011

Door PeterB.

Rond 12.00 uur op 1ste Paasdag kwam ik toevallig in het Oranjepark en schrok ontzettend van de grote hoeveelheid afval die er rondslingerde. Alle prullebakken waren overvol, onder en naast de bankjes lege blikjes en flessen en zwerfvuil in het gras. Er zat een jonge moeder met haar kindje in de wagen zich ontzettend te verbazen over de troep en ze realiseerde zich dat ze door door het gras te lopen een groot risico had gelopen om in een naald te trappen.

Aangezien ik een “leerling gids”van het Apeldoornde Gidsen Collectief ben en bij de Parkenwandeling met bezoekers aan Apeldoorn ook het Oranjepark aan doe, vraag ik me af of we dat schitterende park wel moeten aandoen, want het is absoluut geen visite kaartje van de gemeente Apeldoorn. Als zo meteen de zondagmiddagconcerten en met koninginnedag de festiviteiten in het park plaats vinden, mag er eerst wel een schoonmaakploeg doorheen.

Het stationsplein wordt elke dag schoongeveegd en ik stel voor dat dit ook met het Oranjepark gaat gebeuren, want zoals het er nu uitziet is het een grote aanfluiting en is het zeker geen park waar je graag naar toe gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!