Overlast van evenementen in het Oranjepark

Vrijdag 5 december 2014

Door Redactie

© Henk Schrier

Het aantal evenementen in het Oranjepark gaat waarschijnlijk niet omlaag. Dat kwam afgelopen donderdag naar voren tijdens de politieke markt. Omwonende van het park lieten weten veel hinder te ondervinden van de evenementen die er jaarlijks plaatsvinden.

De Stentor meldt dat tijdens de bespreking van het nieuwe bestemmingsplan voor de Indische Buurt en De Parken omwonende hun ongenoegen uitte over de overlast van het toenemend aantal evenementen in het park en de geluidsversterking die bij de meeste evenementen worden gebruikt. Volgens een eerdere nota mogen in het Oranjepark twintig geluidsversterkende evenementen worden gehouden. Daar heeft de gemeente nu tien onversterkte evenementen aan toegevoegd. Het maximale aantal bezoekers is 6000 bezoekers voor geluidsversterktende evenementen en 2000 bezoekers voor onversterkte evenementenbezoeker

Muziektent
Het grootste gedeelte van die twintig evenementen wordt ingenomen door de muziektent. Zij treden minimaal vijftien keer per jaar op met geluidsversterking in het Oranjepark. Deze optredens tellen elke keer hooguit enkele honderden bezoekers.

Gemeenteraad
De Gemeenteraad beslist later dit jaar over het aantal evenementen in het Oranjepark. D66 heeft aangegeven te willen sleutelen aan het maximaal aantal bezoekers. Valt het doek voor de muziektent, dan kunnen andere organisatoren twintig keer per jaar met 6000 bezoekers in het park terecht.

 

Apeldoorn Direct is benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Laat het weten door een reactie achter te laten

Moet de gemeente Apeldoorn het aantal evenementen in het Oranjepark verminderen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

D66 Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!