Palmpasen in Zuidbroek

Zaterdag 12 april 2014

Door Rob

Rob Ulrich

Het multifunctionele centrum Het Kristal manifesteert zich steeds meer als hèt middelpunt van Apeldoorns nieuwste wijk Zuidbroek. Activiteiten in Het Kristal staan open voor niet alleen de bewoners en gebruikers van het Kristal maar ook steeds vaker voor alle wijkbewoners.

Vandaag was er de mogelijkheid voor kinderen een zogenaamde palmpasenstok te maken. Ruim 100 kinderen deden mee aan deze knutselsessie. Na afloop mochten de kinderen vol trots in een optocht naar de bouwmarkt in de wijk hun stok laten zien aan de buurtbewoners, begeleid door het Apeldoornse muziekkorps DAP. Eenmaal aangekomen bij de bouwmarkt mochten de kinderen daar op zoek gaan naar verstopte paaseitjes, wat voor hilarische taferelen zorgde.Na afloop konden zij nog een ijsje krijgen bij de ijscoman voor de bouwmarkt.

Tenslotte toch een kleine kritische noot: op een palmpasenstok hoort geen paashaas van brood te zitten, maar een haantje. In christelijke kringen staat het brood van het haantje staat symbool voor het breken en verdelen door Jezus van het brood bij het laatste avondmaal. Om organisatorische redenen vond de optocht ook niet plaats op palmzondag, maar een paar dagen eerder. Waarvan akte. Het plezier bij de kinderen was er niet minder door.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!