Passie voor zon, zee en zand ligt aan basis van stadsstrand SOAP

Maandag 26 februari 2018

Door Martijn de Frankrijker

,,De zon gaat altijd schijnen bij SOAP, als ‘ie er is tenminste”, oppert Bert Heijink met een knipoog. Samen met Alger van Veldhuizen zet hij Apeldoorns eerste stadsstrand, SOAP, op. Apeldoorn Direct spreekt de ‘mannetjes’ (,,dat kunnen we soms wel zijn”, lachen ze beiden) bij Het Nieuws van Apeldoorn, waar ze recht tegenover elkaar zitten. Gaat het om SOAP dan zitten de mannen echter op één lijn: ,,We gaan ervoor om langdurig waarde toe te voegen.” Aan Apeldoorn, daar zijn ze stellig over. ,,We willen dit om reuring te creëren in deze stad.”

Voor Apeldoorners mag het dan als een verrassing komen, een strand in hun stad, maar voor Van Veldhuizen en Heijink is het gesneden koek. Een logische volgende stap in hun vriendschap waaruit een samenwerkingsverband ontstaat. Liefde voor het strandleven is wat ze verbindt, al vanaf de dag dat Heijink Van Veldhuizen ontmoette aan ‘zijn’ bar in Het Nieuws van Apeldoorn. ,,Bert heeft hier zelfs zijn vrouw ontmoet. Mooi toch? En hier kwamen we achter onze gezamenlijke passie voor zon, zee, strand.”

Ze komen achter hun gezamenlijke passie als Van Veldhuizen’s plannen om naar Ibiza te gaan door de mand vallen. ,,Bert kwam vervolgens met de optie om naar Bloemendaal te gaan.” Aan de Noordzeekust worden de twee vrienden en niet veel later gaan ze samenwerken als Van Veldhuizen start met De Buren op het Leienplein. ,,Ik kan van alles en nog wat bedenken, maar ik heb twee linkerhanden. Bert weet zijn ideeën ook echt waar te maken”, vertelt Van Veldhuizen. ,,Maar ik kan nog geen ei bakken”, zegt Heijink lachend.

Ze vullen elkaar uitstekend aan en daarin ligt de kracht voor hun samenwerking. Na De Buren (ver)bouwt Heijink ook het Stadscafé en Firma van Veldhuizen in opdracht van zijn vriend Alger. Met SOAP worden de twee nu voor het eerst partners. ,,We krijgen er energie van dat we iets unieks mogen doen. Voor onszelf, maar ook voor Apeldoorn.”

Samenwerking

Wanneer Van Veldhuizen aan het woord is praat hij over de huidige status van het project, de inrichting waar hij druk mee is: ,,Ik haal het meubilair echt overal vandaan.” Heijink kijkt, meer nog, vooruit en loopt over van ideeën. ,,We houden van samenwerking met enthousiaste mensen”, oppert hij. ,,Hoe mooi zou het zijn als wij SOAP openen en andere ondernemende zielen sluiten zich aan om dat hele gebied om te toveren. Zo hoorde ik dat de fluisterpontjes in Giethoorn vervangen worden. Laat iemand die naar Apeldoorn halen! Dan denk ik wel mee over een oplossing voor de steiger hoor.” Voor concurrentie zijn de twee niet bang: ,,Als het daar regent, drupt het hier.”

Dat het project van Van Veldhuizen en Heijink de interesse van Apeldoorners trekt is wel duidelijk. Een stroom van reactie is op gang gekomen, zowel positief als negatief. Ook het Stadhuis heeft gereageerd. ,,Apeldoorn heeft soms wat langer nodig, maar dit wordt echt heel gaaf”, zegt Heijink. ,,Al vanaf de eerste stappen in 2015 richting de realisatie was er vertrouwen in Van Veldhuizen’s hand in het project vanwege zijn goede reputatie als horeca-ondernemer. En nu we dan echt aan het bouwen zijn komen ze ook een nieuwsgierige blik werpen op de uitvoering van onze ideeën.”

Toch hebben de plannen van beide mannen in de loop van de jaren heel wat voeten in de aarde gehad. Met vertraging als gevolg. ,,Maar nu komt het er echt! Medio mei gaan onze deuren open.” Over de vraag of ze een dergelijk project nog zouden oppakken als ze hadden geweten dat het zo lang zou duren moeten ze even nadenken, “…We zijn in ieder geval nog steeds razend enthousiast!”

Stadsstrand SOAP opent medio mei 2018 en Apeldoorn Direct volgt deze soap op de voet. Verwacht daarom tot aan de opening berichten over het eten, de mensen achter SOAP en wat ze voor Apeldoorn willen betekenen.

Crowdfunding SOAP gaat snel

Om alle plannen die ze hebben te realiseren is SOAP een crowdfundingscampagne gestart. Apeldoorners die interesse hebben moeten snel zijn, omdat de club een maximum van 40 leden heeft. Voor een eenmalige investering krijgen enthousiaste Apeldoorners 5 jaar lang exclusief toegang tot CLUB SOAP, een jaarlijkse barrekening en nog veel meer.

Voor meer informatie of om je in te schrijven kijk je op www.soap-apeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca SOAP Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!