Pepernoten en Politiek!

Maandag 24 september 2012

Door Ragrenner

Artikeltje in de Stentor over het feit dat in een (de) supermarkt op meerdere plekken half september al pepernoten liggen, waardoor ouders met kinderen “iets” uit te leggen hebben. Want pepernoten link je nu eenmaal aan Sinterklaas. Terecht! Kinderen worden op slag dik 2 maanden ouder en willen meteen hun schoen zetten en natuurlijk zo’n zak kruidnootjes als voorpret. Want dat zijn het, kruidnoten en geen pepernoten, ook zo’n hardnekkig misverstand.

Maar wat schetst mijn verbazing nu echt? De schrijver van het artikeltje, ene Jeroen, schrijft aan het begin:  “Ze worden gekocht, DUS is er vraag naar!”

Nehee, de vraag wordt zo dus geschapen en die klagende klunzen van ouders zwichten voor die mekkerende kindertjes en kopen zo’n zak! MARKETING met een flinke vleug psychologie dus! Voer de lijfstraffen weer in, een ferme tik met de roe! Sinterklaas (o.a.) is verworden tot een middenstandersfeest destijds en is dankbaar overgenomen door de grootgrutters van nu!

 

Gelukkig begint het Kerstfeest dit jaar nog vroeger, half november……….En de volgende verkiezingen? Nu maar hopen dat Rutte en Samson op 1 dag vallen! Net als Pasen en Pinksteren, zijn we daar eindelijk ook van af! Blijft er nog Hemelvaartsdag. Ik stel me beschikbaar om die  voor dag en dauw mijn hol in te trappen!

Pepernoten in september vindt u:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!