Peter Pan Speedrock en Tio Gringo

Zondag 30 oktober 2016

Door Ernst van Rossum

Tio Gringo speelde als voorprogramma donderdagavond 27 oktober in de afscheidstour van Peter Pan Speedrock en Dikke Dennis. Deze band speelt een genre wat zij zelf ‘Trash Country’ noemen, een mix van Country en Rock and Billy. Het publiek keek een beetje de kat uit de boom van deze swingende band, het leek erop dat zij maar voor een ding kwamen: PPSR (Peter Pan Speedrock).

Tio Gringo wordt beïnvloedt door Raw outlaw country en drugs and drinkin stylen. Leuke band voor het voorprogramma en lekker om de boel op te warmen voor de hoofdact. Peter Pan SpeedRock behoeft geen introductie meer, ze hebben hun sporen ruim verdiend en samen met Dikke Dennis zijn ze een graaggeziene act in de Nederlandse poppodia. Het viel op dat het publiek echt voor PPSR was gekomen, iedereen kwam meteen naar voren toen de band begon te spelen.

Er was een redelijke opkomst van publiek, maar deze band heeft eigenlijk best wel recht op een uitverkochte zaal. Mocht helaas deze avond niet zo zijn, jammer dat bands als PPSR, John Coffey en Heideroosjes stoppen of gestopt zijn. We gaan deze bands missen in de poppodia en op festivals.
Gisteren knalden ze weer ouderwets en deden ze de zaal weer lekker op de kop zetten. Ook Dikke Dennis liet weer van zich horen en is/was een vast bestanddeel van het optreden. Alles was weer dikke mik met de jongens.

Ik ga deze band echt missen niet alleen: als muziekliefhebber, maar ook als fotograaf. De band en Dikke Dennis zijn best wel fotogeniek te noemen. Voor mensen die PPSR nog willen zien: het kan nog op 25 en 26 november in de Effenaar. Of je moet mee willen naar Japan waar ze 5 optredens hebben, en in Duitsland.

Gigant. Peter Pan Speedrock en Tio Gringo. Donderdagavond 27 oktober.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?