Pimp je vissteiger!

Donderdag 18 november 2010

Door Redactie

Kijk, daar is die vissteiger. Hij is aangepast voor minder validen, zodat je ook vanuit je rolstoel kunt vissen in het kanaal. Ik heb er nog nooit iemand in een rolstoel zijn hengel zien uitgooien. Toch wordt de steiger goed gebruikt.

Een tijdje terug fietste ik ’s avonds laat na een kroegbezoekje terug naar huis. Wat onvast bereikte ik het bruggetje over het Apeldoorns Kanaal. Zowaar, ik reed er niet naast en plonsde niet in het zwarte water. Wat kan ik toch goed mikken als ik wat gezopen heb! Toen ik de brug over was, sloeg ik rechtsaf. De asfaltweg loopt vlak langs het kanaal. Niet teveel slingeren, bazbo. Zó veel Korenwolf had ik nou ook weer niet gehad. Er zijn dagen dat ik mijn verantwoordelijkheden wél ken.
Ik kwam onder het licht van een lantaarnpaal en zag dat een groepje van zo’n zes à zeven jongeren bezit had genomen van de steiger. Er stond zelfs een brommer op. Ik herkende een paar jongens; ze staan ook vaak bij het winkelcentrum even verderop. Bijna niemand durft vlak langs het groepje. Het heeft ook wel iets beangstigends: stoere jongens die luidruchtig tegen elkaar op pochen.
“Moeten die jochies niet allang thuis zijn? Het is al na middernacht!” dacht ik. Nee, voor hen was de schoolvakantie nog niet afgelopen, gokte ik. Nog even en ik was de steiger voorbij.
“Hé, daar heb je die man uit de buurt, die een boek heeft geschreven!” hoorde ik plots vanaf de steiger roepen. “Meneer! Heeft u al veel boeken verkocht?”
“Nee, veel te weinig!” riep ik terug. Ik moest hardop lachen. Toen waren mijn fifteen seconds of fame voorbij.

Ook nu nog maken veel jongeren gebruik van de vissteiger. Ze hebben er hun  hangplek van gemaakt. Van de week nog kwam ik erlangs en ving ik driftige gesprekken op tussen meisjes en jongens over orale seks en blowen. Ja, ze zorgen er wel voor dat ze zich er thuis voelen.
Hoe pimp je je steiger? Nou, zo!

Apeldoorn, november 2010

(Ik betrap mij erop dat ik meerdere malen ‘stijger’ heb getypt! Ben ik nou een Freudiaanse Viezerik?)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!