Pinnen aangepast na serie plofkraken

Vrijdag 20 april 2012

Door Redactie

Niels Damstra

De Rabobank heeft na een serie plofkraken besloten een aantal op zichzelf staande pinlocaties in dorpen te sluiten. Niet alleen de kosten van de schade is een zorg voor de bank. Ook de veiligheid van de omwonenden kon niet langer gegarandeerd worden.

Op basis van deze veiligheidsoverwegingen besloot de bank de pinlocaties op te heffen. De automaten hebben qua ligging en bereikbaarheid een te grote aantrekkingskracht op criminelen. Gekozen oplossing is om de automaten te verplaatsen naar lokale winkels. Gesprekken met ondernemers zijn tevens gaande over het inleveren van sealbags.

De veiligheid van omwonenden staat voorop bij de bank. De belangrijkste veranderingen voor deze dorpsgemeenten zijn als volgt:

  • In Hoenderloo en Loenen worden de pinlocaties na de schade van de ram-/plofkraak niet hersteld, maar ondergebracht bij een lokale ondernemer. De sealbagautomaten voor ondernemers komen te vervallen. In overleg met de ondernemers wordt naar passende oplossingen gezocht.
  • In Eerbeek vervalt per 1 mei aanstaande de pinlocatie, maar de faciliteiten blijven aanwezig in het iets verderop gelegen Rabobankkantoor.
  • In Uddel sluiten we tussen 12 uur ‘s nachts en 6 uur ’s ochtends het rolluik dat nu al voor de zondagssluiting wordt gebruikt.

Op deze manier kan de bank de veiligheid blijven garanderen en blijft de service om geld te pinnen gewoon aanwezig. Omwonenden zijn inmiddels met een brief nader geinformeerd over de veranderingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?