Pizza en een film in de bossen van Berg en Bos

Maandag 25 augustus 2014

Door Ashley

© Bas de Kluizenaar

Wat is er leuker dan uit eten en daarna een filmpje pakken? Zulke avondjes vind ik dus helemaal perfect, uiteraard in het gezelschap van mijn lieve man Bas. Zaterdagavond was wel heel bijzonder, het restaurant en de bioscoop waren namelijk midden in het bos. Berg & Bos om precies te zijn.

De pop-up pizzeria, Secret Pizzeria, liet donderdagmiddag weten dat deze zou neerstrijken op de Bosweide van Berg & Bos. Ik hou van het bos – hardlopend kun je mij er vaak aantreffen – dus ik was meteen enthousiast. Helemaal toen ik hoorde dat wij daarna naar het Openluchtfilmfestival mochten. Ja, een echte Nederlander, ik hou van gratis!

Nadat wij heel wat pizza hadden gegeten (echt een aanrader!), was het rond 21.00 uur tijd om een mooi plekje te gaan zoeken voor de film. Met keuze uit meer dan 2000 stoelen was dat natuurlijk geen enkel probleem.
Zaterdagavond draaide de Disneyfilm Maleficent, een film over Doornroosje, maar dan ietsje anders. Mijn man houdt echt van zulke films – Snow white and the huntsman, Lord of the Rings enz. – ik ben vaak wat minder enthousiast. Maar ik geef toe, dit was een perfecte film voor in het bos.

Tijdens de pauze gauw naar het toilet en daarna tijd voor warme chocomelk, het werd namelijk behoorlijk fris in het bos. Gelukkig was ik warm gekleed en had mijn man fleece dekens meegenomen. Als je niets warms bij je had kon je zelfs fleece dekens huren, top geregeld dus!

Aan het einde van de film (ja, een hele goede film) liepen mijn man en ik, samen met alle andere bezoekers, in het donker weer naar de uitgang van park Berg & Bos. Het einde van een perfect avondje uit!

Ook al ben ik er vaker geweest, ik blijf het speciaal vinden, het Openluchtfilmfestival midden in Berg & Bos. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij. Ach, wie weet dat we deze week nog een filmpje meepikken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?