Plato … is dicht

Zaterdag 7 januari 2012

Door Redactie

bazbo

De laatste weken werden de bakken leger en leger. Het zat er aan te komen. Plato Apeldoorn is per zaterdag 7 januari 2012 opgehouden te bestaan.
Drieëndertig jaren was ik er klant. Een goede klant, mag ik wel zeggen. Ik kwam er graag in de bakken snuffelen en verliet zelden de winkel zonder iets te kopen.
Nu moet ik afscheid nemen. Het voelt als een stukje van mijzelf dat ik kwijtraak. Ik kan het nog niet geloven. Ik wil het niet geloven. Een tijdje geleden zei ik bij wijze van geintje: “Als Plato echt verdwijnt, heb ik ook geen echte reden meer in Apeldoorn te blijven wonen.” Beetje overdreven, dat wel. Maar er zit een kern van waarheid in.

Het lijkt het einde van een tijdperk… Niet alleen Plato Apeldoorn gaat dicht; ook de vestigingen in Deventer en Enschede sluiten.
We downloaden meer, we kopen via webwinkels, we hebben andere interesses gekregen. Een muziekspeciaalzaak als Plato lijkt niet meer van deze tijd. In mijn eentje (nee, samen met die tientallen andere muziekliefhebbers en muziekkopers die de winkel veel bezochten) houd ik de winkel niet open.

Voor de echte muziekfan is er een klein beetje hoop. Je kunt nog altijd iets via de webwinkel van Plato bestellen. Dan krijg je een mail als je bestelling binnen is en je kunt je cd’tje ophalen bij Gigant. Schrale troost. Ik wil de winkel terug!

Bedankt Dick. Drieëndertig jaar geleden mocht ik mijn LP van Andrew Gold voor veel minder geld meenemen dan de prijs die op de sticker stond. Het was mijn eerste aankoop in je prachtwinkel.
Bedankt André, Niek, Marjolein, Pieter, Benjamin, Dana, Anton, Bert, Henri en alle andere medewerkers ooit. Jullie hebben mede de inhoud van mijn platenkast bepaald. Ik zal jullie en de winkel missen.

Apeldoorn, 7 januari 2012

Ik heb in het afgelopen jaar wat nostalgische stukjes geschreven over de winkel. Je leest er een paar hier en hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!