Plugged in de problemen

Donderdag 1 september 2011

Door Tom Brands

Bandcompetitie Plugged voor Apeldoornse jongeren in Gigant is in de problemen. Na 10 edities en 5 jaar wordt in 2011 voor het eerst afgeweken van het vertrouwde schema januari-juni en is er een editie in maart en oktober. Dit om te proberen het ‘wat meer over het jaar te spreiden’. De eerstvolgende editie staat gepland op vrijdagavond 14 oktober 2011 in Gigant Apeldoorn. Maar, het gevaar ligt op de loer dat deze editie van Plugged niet door gaat. En dat zou zonde zijn.

De gedachte om het meer te spreiden over het jaar is een logische, maar praktisch gezien ook een lastige. Apeldoornse jongeren kunnen zich voor die tijd inschrijven met hun band. De inschrijftermijn loopt inmiddels. Maar doordat de zomervakantie pas net voorbij is en het nieuwe schoolseizoen pas net begonnen is, loopt het aantal inschrijvingen sterk achter. Er zijn pas 5 aanmeldingen binnen. Waarvan 3 van bands die niet uit Apeldoorn komen. Tijdens de competitie is ruimte voor 6 optredens. En primair is Plugged bedoeld voor Apeldoornse jongeren en muzikanten op podiumervaring op te doen. Daarbij komt nog eens dat Plugged zoveel bezoekers kent, omdat deze komen kijken bij bekenden, mede-Apeldoorners, klasgenoten en vrienden. Als je bands uit Zwolle op het podium zet, gaat die vlieger niet op. Plugged bestaat omdat er Apeldoornse jongeren op het podium staan. De inschrijvingen voor Plugged zijn open tot en met 16 september en dat is al erg dichtbij. De organisatie maakt zich grote zorgen.  Zonder deelnemende bands geen Plugged.

Daarnaast zit de organisatie zonder presentator. Coen Pennings, inmiddels voor studie vertrokken naar Amsterdam en daar inmiddels gesetteld heeft laten weten te stoppen met het presenteren van Plugged. Vilmos Pluim en Olivier Deriga gingen hem voor. Vilmos overleed op 6 augustus 2008 en Olivier vertrok voor zijn opleiding naar het buitenland. Plugged is dus dringend op zoek naar een nieuwe presentator. Bij voorkeur een Apeldoorner vanzelfsprekend met talent.

Mede-organisator Tom van der Beek heeft, al voor de zomer, laten weten te stoppen met de organisatie van Plugged. Na 10 edities was hij van mening dat ‘het mooi was geweest’. Tom Brands en Joram Wentink gaan samen door met de organisatie van het evenement.

Wat wél goed gaat is dat Ben van Essen, winnaar van de 10e editie in maart 2011, het voorprogramma verzorgt en dat de jury bestaat uit Reinier Groenendijk, Peter Vroon, Lonneke Scholten en Siebe Palmen, bekende namen bij Plugged. (foto: Joke de Wolde)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!