Politie int openstaande boetes

Vrijdag 14 september 2012

Door Redactie

Een gedupeerde

De politie heeft donderdag 13 september in Apeldoorn een actie gehouden om openstaande boetes te incasseren. Bij de actie is er voor bijna 4300 euro aan boetes geïnd. Ook controleerde de politie het verkeer. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring.

De politie ging bij meerdere mensen langs die nog een boete moesten betalen. Ook werd een mobiele camera ingezet, ingebouwd in een politieauto, waarmee de politie kentekens kan scannen om te zien of zij voorkomen in de politiesystemen. Kentekens kunnen voor verschillende zaken voorkomen, bijvoorbeeld omdat een voertuig als gestolen geregistreerd staat of bij openstaande boetes. In totaal werd er voor bijna 4300 euro geïncasseerd.

Drie personen konden hun openstaande boetes niet betalen en zijn daarvoor meegenomen naar het politiebureau om de straf uit te zitten. Van een persoon is een auto ingenomen, als dwangmiddel om de openstaande boetes te betalen.

Het komt regelmatig voor dat mensen hun boete niet betalen. De politie adviseert om dat toch te doen om te voorkomen dat het bedrag of de straf oploopt. De politie houdt dit soort controles met regelmaat, soms ook expres op momenten dat veel mensen thuis zijn, zoals tijdens belangrijke voetbalwedstrijden.

Naast deze actie hield de politie ook een algemene verkeerscontrole. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring voor onder meer het negeren van een gesloten verklaring of omdat er geen gordel werd gedragen. Van één automobilist is het rijbewijs ingenomen, omdat deze eerder ongeldig was verklaard en er werd een auto in beslag genomen, omdat deze niet was verzekerd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?