Presentatie Stadsparkprojecten: een groene toekomst voor de Apeldoornse binnenstad

Donderdag 20 april 2023

Door Kevin van Es

Even uitrusten op een bankje in een natuurrijke omgeving na een lange wandeling door het centrum. De Apeldoornse binnenstad verandert, zoals al langer bekend, in het Stadspark van Apeldoorn. De schetsontwerpen van de drie Stadsparkprojecten: Grote Markthof, Griftpark en Parkstraat-Zuid zijn klaar. De ontwerpen zijn het resultaat van een samenwerking tussen de inwoners van Apeldoorn, lokale ondernemers en belangstellenden. Dinsdagavond 9 mei worden de plannen gepresenteerd in het Apeldoornse stadhuis.

Meegedacht

Inwoners en ondernemers kregen afgelopen september en oktober de kans om ideeën en wensen voor het stadspark in te dienen, via één of meerdere enquêtes op de website van de gemeente Apeldoorn. Op de vier locaties gelinkt aan het project kon men, tussen 30 september en 14 oktober, in gesprek met de gemeente over hun ideeën voor de invulling van de stadsparken. Wat moet er volgens de inwoners met het park gebeuren? Ruim 2000 ingevulde reacties werden ingediend en bekeken. Van november 2022 tot april 2023 vormden de gemeente, de inwoners, ondernemers en belangstellenden per project een plangroep om als team te werken aan de plannen. Daarnaast dachten de leden van de plangroep mee over de eindpresentatie en de communicatiecampagne.

Groene loper

De plangroepen kwamen vier maandagavonden bij elkaar om een plan uit te denken. Via onder andere moodboards verzamelden de ontwerpers input voor de schetsontwerpen. Het belangrijkste aandachtspunt was een duidelijke, groene looproute van het station richting de binnenstad. Het centrum verandert in een levendig, groen en kloppend hart. Op deze manier wil Apeldoorn nog meer uitstralen “de hoofdstad van Veluwe” te zijn. Het nieuwe project moet de binnenstad van Apeldoorn weer laten bruisen. Op de website van de gemeente Apeldoorn laat de gemeente zien hoe ze het project voor zich zien.

Presentatieavond

Op de speciale presentatieavond zijn de geïnteresseerden vanaf 19.00 welkom in het stadhuis. Hier krijgen ze, na de gezamenlijke aftrap om 19.30, de mogelijkheid om de ontwerpen van de plangebieden uitgebreid te bekijken. Na de presentatie zijn de schetsontwerpen op elke weekdag te bekijken voor geïnteresseerden, van 10 tot 24 mei, in het stadhuis. Vanaf deze dag zijn de ontwerpen ook online te bekijken. De ontwerpen gaan in september 2023 naar de raad. 
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website van de gemeente Apeldoorn. Geen tijd om aanwezig te zijn, maar wel benieuwd naar wat er in deze vergadering besproken is? Na afloop van de bijeenkomst vind je op deze pagina de presentaties en uitwerkingen van de avond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!