Programma stadsfeest

Dinsdag 5 januari 2010

Door Marije de Graaf

Ontmoet elkaar op het officieuze Stadsfeest!
Zoals je misschien al hebt gehoord of gelezen vindt Gigant het jammer dat het traditionele Apeldoorns Stadsfeest in 2010 wegens gemeentelijke bezuinigingen niet door kan gaan. Omdat Gigant enthousiast een centrale rol in een bruisend, cultureel Apeldoorn speelt, hebben we besloten om in het ontstane gat te springen.

Tijdens het Officieus Stadsfeest ontmoet je je mede-Apeldoorners en kan je elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen!

Het programma speelt zich af in de verschillende zalen, de foyer en in het café. Er is vanalles te beleven, hieronder volgt een korte beschrijving. Op de avond zelf is een tijdschema beschikbaar, zodat je niets hoeft te missen. Het stadsfeest is gratis toegankelijk, er zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar.

De cabaretière van landelijke faam en met Ugchelse roots Kristel Zweers verzorgt de opening met een lokale touch. Lokale politieke partijen nemen vanaf 21.00 uur in de theaterzaal deel aan de politiekepitch. Elke partij krijgt 3 minuten de tijd om hun speerpunten t.a.v. het stadsbeleid te pitchen voor het publiek. Zij zullen beoordeeld worden aan de hand van De Applausmeter. Presentator Coen Seur zorgt voor de passende introducties.
In het café speelt een formatie van Hans de Louter: Zingari. Zij brengen in enkele sets zigeunermuziek uit verschillende landen, van swing manouche (hotclub de france) tot rumba gitana, gypsy-samba met een vleugje flamenco. Traditionele hongaarse en roemeense muziek wordt afgewisseld met veel eigen composities en een enkel swingnummer, alles met een geheel eigen interpretatie.
In de foyer is een rustpunt waar geborreld en gepraat kan worden. Daar is ook een expositie van het fotografencollectief Gelre Collectief te bewonderen.De Apeldoornse funky DJ Feike (o.a. DJ van Gigants Jong Belegen avonden) zorgt in de popzaal voor de muzikale opvulling tussen de opening, de optredens van de niet Apeldoornse maar wel erg leuke Zotte Zusjes en draait voor de dansliefhebbers nog vanaf 23.00 tot 01.00 uur. Hij wordt visueel bijgestaan door VJ Klad.tv die zich deze keer heeft laten inspireren door een Apeldoorns thema.

Wie nog nooit in de filmzalen van Gigant is geweest kan vanavond kennis maken met de blauwe filmzaal, waar een doorlopende voorstelling is van de swingende muziekdocumentaire Soul Power. Een documentaire over het concert tijdens de Rumble In The Jungle-boxfinale tussen Mohammed Ali en Foreman in Zaïre anno 1974. De film bevat beelden van de optredens van o.a. James Brown, B.B King, Celia Cruz en Miriam Makeba.

Ter verhoging van de feestsfeer hebben we de geweldige mensen van het Apeldoornse bedrijf Dali bereid gevonden om voor een sfeervolle aankleding van de popzaal en foyer te zorgen.

Op voorhand alvast dank aan iedereen die een bijdrage levert aan wat hopelijk een geweldig geslaagde avond gaat worden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!