Help de bevolking van Oekraïne

Prokkel jij ook mee dit jaar?

Zaterdag 17 november 2012

Door Ingeborg

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting.
Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep.
Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.

Het kan van alles zijn; samen werken, schilderen, sporten, discussiëren, musiceren, plezier maken en genieten. Prokkels zijn soms kleine gebeurtenissen met een groot effect. Prokkels kunnen ook nieuwe inzichten brengen. Om ze zichtbaar te maken kiezen we drie dagen in het jaar waarin we iedereen uitnodigen mee te Prokkelen.

Ben je ondernemer?
Dan biedt een Prokkel je een kans om in contact te komen met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Je ontdekt dan vanzelf wat zij allemaal kunnen.

Waarom?

  • Een Prokkel is een kortlopende activiteit die heel zichtbaar is voor de buitenwereld. Het laat zien dat je maatschappelijk betrokken bent.
  • Een Prokkel biedt je de kans om met andere ondernemers in de regio samen te werken en het eigen netwerk uit te breiden.
  • Een Prokkel biedt je de kans om uw sterke kanten te tonen en die van collega-ondernemers te ontdekken.
  • Een Prokkel kan nieuwe opdrachten opleveren.
  • Een Prokkel biedt je een kans om iets goeds te doen voor de samenleving.
  • Prokkelen is leuk!

Hoe?

  • je kunt een Prokkel sponsoren, maar ook diensten of producten leveren.
  • je kunt samen met andere ondernemers een activiteit bedenken en uitvoeren.
  • je kunt dit netwerk uitbreiden met hun netwerk uitbreiden met medeprokkelaars uit je eigen woonplaats, zoals vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsinstellingen, bedrijven, woningcorporaties, culturele instellingen, scholen, musea, sportverenigingen, overheid en particulieren.

Door het grote succes van de voorgaande jaren is er nu zelfs een Prokkelweek, van maandag 3 juni t/m zaterdag 8 juni 2013

Als je ook mee wil doen, dan kun je je aanmelden via www.prokkel.nl
In Apeldoorn zijn er al veel Prokkels georganiseerd, ook daarover kun je meer lezen op de site. Maar meer Prokkels zijn altijd welkom!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?