Provincie biedt meer ruimte voor woningbouw

Woensdag 14 maart 2018

Door Redactie

De provincie biedt Apeldoorn meer ruimte voor woningbouw. Hiermee komt ze tegemoet aan het dringende verzoek van het college van burgemeester en wethouders om een kleine 900 woningen toe te voegen aan de huidige woningbouwprogrammering. ,,Dit is fantastisch nieuws voor Apeldoorn. Met dit aantal stijgt het aantal nieuwbouwwoningen fors. Wij zijn blij dat de provincie de zorgen van het college deelt”, aldus wethouder Stukker.

,,De woningmarkt in Apeldoorn staat onder grote druk”, vervolgt hij. ,,Het aantal huishoudens in Apeldoorn groeit en de behoefte naar woningen is op dit moment groter dan het huidige aanbod. Uit de laatste prognoses blijkt dat dit de komende jaren niet zal veranderen.”

Tot 2025 mocht Apeldoorn van de provincie 3.500 woningen bouwen. Door de grote vraag naar huur- en koopwoningen de afgelopen jaren is deze ruimte inmiddels bijna op. Met de toezegde aantal woningen kan nu snel een start worden gemaakt met onder andere de bouw van de woningen aan het Kanaal, in de dorpen en met de woningbouwplannen die vorig jaar door verscheidene grondeigenaren zijn ingediend na een uitvraag van de gemeente.

Over de transformatie van het voormalig bedrijfspand Centraal Beheer naar woningen gaat de gemeente samen met de provincie verder in gesprek. De provincie heeft aangegeven graag mee te willen denken over de herontwikkeling van het gebouw.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!