Puik scoort op frisse Barretocht 

Zaterdag 20 mei 2017

Door Redactie

De Prinsheerlijke Barretocht gedijt ook onder een bewolkte hemel. Gisteravond (vrijdag 19 mei) aanvaardden ruim 300 liefhebbers van specialbieren de uitnodiging van de Juniorkamer om er een sfeervolle avond van te maken.

Een proeverij van tien onderscheidende bieren in evenzovele etablissementen met deze keer wat extra aandacht voor het Caterplein. En dat op een tamelijk ongewoon vroeg tijdstip, want als het doek rond middernacht valt, hebben de deelnemers er al een uurtje of vier opzitten.

De nieuwe formule met amusement (muziek) in nagenoeg alle etablissementen heeft de boel weer eens opgefrist. Net als de keuze om wat meer te laten proeven dan het doorgaans zware Belgische brouwwerk. Het Apeldoornse Puik liet in debutant Het Nieuwe Pakhuys zelfs drie hoogst smakelijke bieren aanrukken. Keus genoeg dus.

De paardentram reed, al waren de afstanden klein tussen  Alehouse als het noordelijkste punt en het centraal gelegen Dimi’s.  Als we serviceclub  de Juniorkamer mogen geloven doen ze het in het najaar nog eens ’dunnetjes’ over. Met weer wat andere bieren en minstens één  nieuwe locatie. ,,Het was weer heel gezellig’’, aldus een woordvoerder van de organisatie na afloop. De belangstelling neemt toe, we kunnen er nauwelijks nog meer mensen bij hebben. De kracht ligt in de kleinschaligheid. Het moet gezellig blijven.’’

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?