Record aantal bezoekers voor Apenheul

Dinsdag 28 oktober 2014

Door Redactie

Een van de trekpleisters van Apeldoorn heeft een recordjaar achter de rug. In dierenpark Apenheul passeerden dit jaar 581.000 mensen de kassa’s. Dat is een groei van 30% ten opzichte van vorig jaar. De waardering van de bezoekers bleef ook dit jaar hoog: gemiddeld een 8.1

Mooie cijfers, echter had de topdrukte van dit seizoen ook nadelige gevolgen. Apenheul kreeg door de drukte te maken met parkeerproblemen. Zo erg zelfs dat op zondag 19 oktober, voor het eerst in zijn geschiedenis, via de verkeersinformatie een oproep werd gedaan om niet meer naar het park te komen. Extra parkeerruimte bij de Willem 3 kazerne bracht op de drukke zaterdagen en zondagen enigszins verlichting maar is nog geen oplossing voor de problematiek omtrent het parkeren.

Apenheul en de gemeente werken gezamenlijk aan een structurele oplossing voor de verkeers- en parkeerproblemen, zo laat een woordvoerder van het apenpark weten. ,,We gaan ons buigen over meer en effectieve maatregelen rondom de drukte. Niet alleen het parkeren, maar ook het spreiden van bezoekers over de dag en stimuleren van bezoek buiten het hoogseizoen hebben daarbij prioriteit. Er wordt daarnaast hard gewerkt aan een actuele druktemeter, waarmee bezoekers zelf goed inzicht hebben in de drukte voor ze naar Apenheul komen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?