Rest van de week overwegend bewolkt

Maandag 11 oktober 2010

Door De Weerman

Onder invloed van een hogedrukgebied was het vandaag prachtig weer. De dag begon koud en overwegend bewolkt – de minimumtemperatuur lag rond 3 graden – maar aan het einde van de ochtend klaarde het op en bleef het de hele dag onbewolkt. De maxima lagen rond 17 graden. Helaas wordt het na morgen een stuk minder.

Het hogedrukgebied waardoor het vandaag zo’n prachtige dag was trekt naar het westen en de kern vestigt zich ten westen van de Britse eilanden, waardoor we te maken krijgen met een noordwestelijke stroming, later draaiend naar westelijk. Morgen, op dinsdag, valt het qua bewolking nog wel mee. De zon schijnt zo af en toe en de maxima liggen rond 13 graden. Er staat een zwakke noordoostenwind die steeds verder naar het noordwesten gaat draaien.

Vanaf woensdag overheerst meer en meer bewolking omdat deze vanaf de Noordzee het land binnentrekt. De minima stijgen naar zo’n 5 à 6 graden en de maxima overdag blijven rond 13 graden steken, normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Er staat een zwakke noordelijke tot noordwestelijke wind.

Op donderdag en vrijdag is het ook nog overwegend bewolkt, maar vanaf het weekend lijkt het er op dat de zon een klein beetje terugkomt. Het is half bewolkt en de kans op een bui groeit, maar is nog steeds erg klein. Het wordt dan zo’n 11 à 12 graden.

Volgende week lijkt het een afwisseling tussen half bewolkte perioden en wisselvallige perioden, maar daarover meer volgende week.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!