Reünie CoffeePitch Apeldoorn smaakt naar meer

Vrijdag 29 september 2023

Door Kevin van Es

De eerste verdieping van ACEC is het toneel van ‘CoffeePitch Apeldoorn, 10 jaar later, de reünie’. De drukbezochte Apeldoornse zakenmeeting vond plaats tussen 2009 en 2013, en maakte een (eenmalige) comeback. Organisatoren van de reünie, Bert Klaaysen en Saskia Paulissen, vertellen meer over de avond. Zit er nog toekomst in de CoffeePitch?

Zoekend

De zaal is gevuld met ondernemers, koffie en herinneringen. Een van die ondernemers is de in Apeldoorn opgegroeide Renee Krijgsman. Als fotograaf is Renee bij vele CoffeePitches geweest. “De avonden waren gezellig. Voor mijn eerste pitch was ik erg gespannen. Ik was nog zoekend, net zoals vele anderen toen, en moest wennen aan mezelf fotograaf te noemen.” Ze vindt het bijzonder om alle gezichten van toen weer te zien: “Bij sommige kan je die tien jaar zien, de ander is niets veranderd.”

Presentatie

Bert begon de presentatie met een dankwoord richting de koffie-sponsoren, ZakenNet Apeldoorn en Bureau Max. Er wordt gekeken naar oude pitches en foto’s. Jasper van der Graaf vertelt meer over de band tussen CoffeePitch Apeldoorn en ACEC en de gedeelde passie voor Apeldoorn, of ‘Slapeldoorn’. Daarna is het podium voor een aantal Apeldoornse ondernemers, zoals Janko Bartelink van Studio Z, een strategisch educatief ontwikkelbureau, Gert Sturre van uitzendbureau VELUWE65PLUS, Hilde Scherrewitz van Fit20, de sportschool waar je slechts 20 minuten per week traint.

Coffee comeback

Aan het einde van de presentatie luidde de vraag ‘komt er een nieuwe CoffeePitch’. Hier reageerde Rutger Klaaysen, in eigen woorden ietwat impulsief, op. “Mijn idee ontstond spontaan, maar ik ga serieus kijken wat ik kan doen. Zie het als de CoffeePitch met een likje verf. Als we het gaan doen gebeurt het wel fysiek, ik ben geen voorstander van een online pitch.” Op de vraag ‘wat is er belangrijk aan netwerken’ reageerde hij: “Netwerken is gunnen, je kan je bereik vergroten en je loopt harder voor iemand die je kent.” Bert wordt verrast door het initiatief: “ik hoor het voor eerst.” 

Het is goed zo

Ook het aantal uren dat Bert in de voorbereiding heeft gestoken, was een verrassing: “Ik ben er heel druk mee geweest, maar het is goed zo. De avond is goed verlopen en het is fijn om zoveel bekende gezichten te zien” De laatste bijeenkomst is alweer tien jaar terug, maar het contact bleef: “Ik volg veel van de ondernemers op sociale media, sommige kom je tegen in het centrum, maar ik ben ook een aantal mensen uit het oog verloren. Door de CoffeePitch heb ik wat bekendheid onder de Apeldoornse ondernemers vergaard en het heeft deuren geopend. Het was leuk om iets te doen en om iets te geven, want wat je weggeeft kun je niet verliezen.”

Bert heeft door de jaren heen veel pitches gezien: “Ik hoorde van de fotograaf, Peter Vroon, dat vaak aan mijn gezicht te zien was wat ik van de pitch vond, zelf heb ik dit nooit doorgehad. Er zijn ook zeker pitches geweest waarbij ik dacht ‘wat een onzin’. Is Bert tijdens de, mogelijke, nieuwe editie van de CoffeePitch van de partij? “Ja zeker. Het voelde vanavond als een warm bad en het smaakt stiekem wel naar meer, maar dan moet het initiatief van iemand anders komen.”

Door de jaren heen heeft Bert vele CoffeePitches gepresenteerd, samen met Saskia Paulissen: “Saskia is in de presentatie echt een talent, ik doe gewoon mee.”

Meteen enthousiast

Ook Saskia heeft genoten van het weerzien. “Het is fijn en leuk om iedereen weer te zien. Zelfs na tien jaar herkende ik iedereen nog. De CoffeePitch is voor vele ondernemers van groot belang geweest. We begonnen rond de bankencrisis met een zaal strijdende ondernemers. Het bleek een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ondernemers, we ontmoeten elkaar zonder ‘strak zaken te doen’. De pitches zijn opgenomen op video en nog steeds terug te zien op YouTube.” Ook over de opkomst is Saskia meer dan tevreden: “Toen het idee voor een reünie bij mij begon te leven was ik meteen enthousiast, maar het is altijd de vraag of iedereen dat is. In de aanloop naar de bijeenkomst en met de opkomst vandaag is mijn vraag beantwoord.” 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!