Rockfeestje met Claw Boys Claw in Gigant

Zondag 15 december 2013

Door Gerard Oltmans

De grunge band BlackboxRed met gitariste Eva gooiden er een geluid en een ritme uit, dat je denkt: wat een tegenstelling, zo’n koppie (stemvorkje door dr lip) zo’n lijfje en dan zo’n geluid. Niet mijn muziek smaak maar wel gaaf om te zien en mee te maken. De zaal reageerde in ieder geval enthousiast op elk nummer.

Ja, na zo’n opwarming in een zaal vol fans dan duurt de pauze-set up bijna te lang. Als de show dan begint merk je dat de zaal positief afwachten is ( staat vooraan bij het podium, armen over elkaar) maar dat is een kolfje naar de hand van Peter te Bos lostrekken die hap.
Het blijft een prachtig gezicht als je zo’n ouwe rocker de zaal ziet bespelen. Hier een dolletje en ff de zaal in om met de fans te spelen/zingen, jasje uit biertje erbij en een strot vol geluid met een mix van nummers van de nieuwe cd en oud goud. Eigen nummers en een paar covers; het publiek lustte er pap van en begon mee te zingen en weer ouderwets te “ramdansen”. En weer zeilde er een fotograaf voorlangs het podium omdat hij even niet oplette.

Jeroen begon uit veiligheidsoverwegingen glazen te verzamelen en werd door Peter beloond met een aai over zijn gladde bolletje. Voor fan even een close-videootje maken van alle muzikanten geen gezeur over de eerste drie nummers etc.. Zo’n sfeer was er dus…… biertje snaaien van het publiek en twee keer terugkomen voor een reprise.

Of je nu toonvast bent in de langzame nummers of niet, voor mij ben je dan een vakman cq zijn het vakmensen als je de zaal in die stemming weet te krijgen. Prachtfeest dus!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!