Roots in the Woods opent op zwoele herfstavond

Vrijdag 19 oktober 2012

Door Tamara Cheizoo-Buis

Vanavond werd het festival officieel geopend tijdens de Borrelnood. Het mag dan wel een herfstfestival zijn, de bijna zomerse temperaturen zorgen voor een aangename verrassing. Al van ver is te zien dat er weer iets bijzonders is neergezet in het Beekpark. Vanaf afgelopen woensdag heeft de organisatie met een stevige club vrijwilligers keihard gewerkt om het doorgaans ‘gewone’ Beekpark om te toveren tot een waar festivalterrein.

De gekleurde lampjes branden uitnodigend, de tenten zien er gezellig uit en de speciaal gemaakte houten hekken en brandende vuurtjes maken het echte Roots-gevoel helemaal af. Een leuke binnenkomer dus!

Eenmaal aangekomen is het tijd voor een drankje, om 18.00 uur is er een officieel momentje. Bestuurslid Robert van Vliet bijt het spits af tijdens de openingsspeech waarna hij het stokje al snel overdraagt aan Guido de Vries. Hij zet alle betrokkenen even goed in het zonnetje, vertelt wat praktische dingen over het festival zelf en laat de bezoekers daarna weer genieten van de zwoele herfstavond in het sfeervol aangeklede Beekpark.

Buiten staan mensen lekker te genieten van een, door de organisatie aangeboden, glas Herfstbok en gemoedelijk te kletsen. Om hen heen rennen kids rond die zich prima vermaken met elkaar, speeltoestellen of zich laten schminken. Ouders die zin hebben om samen met hen wat te ondernemen, kunnen terecht in een van de houten theaters of tenten waar van alles te doen is. Dit gebeurt overigens het hele weekend door, zo staat in het programma te lezen en ook verderop in deze krant.

Later op de avond is het tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Dj Feike, die ook tijdens de editie van vorig jaar iedereen flink liet swingen, staat wederom achter de knoppen. Kortom: een mooie opening van een bijzonder festival waar iedereen het naar z’n zin had. Op naar de rest van het weekend!

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!