Help de bevolking van Oekraïne

RopaRun door Apeldoorn

Dinsdag 13 december 2011

Door RaoulHuisman

 

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’

Dit is het motto van de Roparun, een 520 kilometer lange non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Deze hardlooptocht wordt al vanaf 1992 georganiseerd en levert de laatste jaren 4 tot 5 miljoen euro op ten behoeve van de stichting Roparun.

Maar in 2012 krijgt de Roparun een extra dimensie. Een tweede startplaats, Hamburg. Vijftig teams, bestaande uit 8 hardlopers en daarnaast nog zo’n 12-20 teamgenoten, zullen op 26 mei starten in Hamburg. Non-stop zullen zij lopen via Bremen, Emmen, Almelo naar …. Apeldoorn ! Vervolgens naar Rhenen, Tiel, Barendrecht en naar de Coolsingel in Rotterdam.

De teams, die een verschillende snelheid lopen, zullen naar verwachting in de nacht van zondag (27-5) op maandag door Apeldoorn lopen. Ze komen vanaf Twello (Deventerstraat) en lopen via Wapenrustlaan, Condorweg naar de Reigersweg.

Een van de deelnemende teams is het team 6 – de Ecorunners. Dit, deels uit Apeldoorners bestaande team, zal voor de derde keer gaan deelnemen. Bekijk het bovenstaande filmpje en krijg een mooi beeld over wat de Roparun inhoud (kippenvel).

En luister naar het interview van team 6 – ECORunners en team 21018 dagen bij Sport-Kort van RTV-Apeldoorn (aflevering 108).

Dus Apeldoorners, kom de lopers en begeleidende fietsers aanmoedigen tijdens de Pinksterdagen !

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?