Roparun geeft Apeldoorn aanmoedigingsprijs

Zaterdag 18 oktober 2014

Door Redactie

© Jeroen Taalman

Dat de hardlopers van de Roparun in juni dwars door het stadhuis gingen heeft een mooi bedrag opgeleverd voor Apeldoorn! Het college moedigde de lopers aan en mag nu meedenken over de bestemming van het prijzengeld.

Ze moesten dwars door het stadhuis rennen! De Roparun is een mega-estafette van Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het doel van Roparun is geld inzamelen voor palliatieve kankerzorg. De hardlopers op de route Hamburg-Rotterdam kwamen natuurlijk ook even door Apeldoorn. Zondagavond 8 juni tot ver voorbij middernacht stond het volledige college van burgemeester en wethouders alle renners aan te moedigen. Zij gaven alle lopers water en bananen. De sporters waren erg enthousiast en het had wel iets dat de begeleidende fietsers hun fiets moesten dragen bij het betreden van het stadhuis. Het klunen werd binnen beloond met een warm onthaal!

Niet alleen het college en alle sponsoren waren enthousiast, ook de landelijke organisatie vond deze doorkomst een geslaagde en ludieke actie en heeft daarom aan Apeldoorn de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Het bedrag van €10.000,- mag naar een Apeldoorns goed doel dat past in de doelstellingen van Roparun. Het college mag daar een knoop over doorhakken. De Apeldoornse actieve Roparunners zien het zeker als een aanmoediging en beraden zich op ideeën om ook volgend jaar weer te zorgen voor een feestelijke en opvallende doorkomst. Wie weet lukt het om Apeldoorn ‘Roparunnerstad 2015’ te laten worden en zo nog meer aandacht te krijgen voor Roparun.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?