Rustig verloop Klimaatalarm in Oranjepark

Zondag 14 maart 2021

Door Redactie

Veel verschillende geluiden klonken vanmiddag, zondag 14 maart, in het Oranjepark. Daar werd, zoals je onlangs al kon lezen op Apeldoorn Direct, het Klimaatalarm gehouden. Potten, pannen en deksels werden er om 15.00 uur bij gehaald en ook het geluid van de Grote Kerk was tot in de verre omtrek te horen. Apeldoorn deed mee samen met heel veel andere steden in Nederland. Fotograaf Peter Vroon was erbij en maakte een fotoreportage.

Zo’n 100 tot 150 man kwam op het protest af om dus duidelijk te maken dat er serieus wat gedaan moet worden aan het klimaat. Daarnaast waren er sprekers van de Apeldoornse afdelingen van de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Alle lokale politieke partijen waren uitgenodigd voor de bijeenkomst in het Oranjepark, uiteindelijk waren er dus 3 hiervan aanwezig.

Nadenken over het klimaat

Al vanaf 14.00 uur werden er meerdere gedichten voorgedragen. Ook werd er 1 minuut stilte gehouden, zodat alle aanwezigen konden nadenken over het klimaat. Het Klimaatalarm zelf werd officieel geopend door kinderburgemeester Jorn Kneppel. Hij trapte het protestmoment af door geluid te maken met een ratel. Alles werd netjes gedaan op 1,5 meter afstand.

Er heerste een gemoedelijke sfeer en er werd een dringende oproep gedaan om te voorkomen dat Apeldoorn straks aan zee komt te liggen. Daarom werd er concreet benadrukt dat het belangrijk is dat we ons bezighouden met onder meer duurzaamheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!