Samen055 Oost in ontmoetingscentrum De Stolp

Dinsdag 7 juli 2020

Door Redactie

In het wijkontmoetingscentrum De Stolp in de Maten is gisteren, maandag 6 juli, Samen055 Oost geopend. Vanuit het gebouw ondersteunen Stimenz, MEE, Don Bosco, het CJG en de gemeente de inwoners in de wijk. Inwoners die zorgen of vragen hebben op het gebied van welzijn, opgroeien en opvoeden, werk en geld of zorg kunnen er gemakkelijk terecht.

Wethouder Nathan Stukker: “Ik ben heel blij met deze mijlpaal. Met Samen055 zorgen we dat onze professionals dichtbij, midden in de wijk, hulp bieden aan hen die het nodig hebben. Je kunt er gemakkelijk binnenlopen en je vragen stellen.” Samen055 Oost is de eerste van 4 Samen055-gebouwen die de komende tijd verspreid over Apeldoorn haar deuren openen.

Van ‘boekje lezen’ tot Wmo en Schuld hulpverlening

Samen055 is de toegang tot hulpverlening in de wijk en is er voor jong tot oud. Stimenz, MEE en Don Bosco ondersteunen alle inwoners in de wijken, op scholen en vanuit deze locatie naar zelfredzaamheid. In de leeshoeken van Coda kunnen wijkbewoners een boek of tijdschrift lezen. Ouders, verzorgers en kinderen komen op Samen055 Oost voor het CJG. Wanneer inwoners financiële zorgen hebben, biedt Centenkwesties hulp en staat Schuldhulpverlening klaar. Wanneer inwoners het niet zelf kunnen, ondersteunen de consulenten Wmo de inwoners. “Het is super belangrijk dat Samen055 midden in de wijken ligt”, vindt wethouder Stukker. “Want hulp zoeken is voor niemand gemakkelijk en op deze manier proberen we dat eenvoudiger te maken. Ook belangrijk: de samenwerking tussen de verschillende professionals en organisaties zijn in Samen055 onder één dak te vinden.” Overigens speelt ook voor Samen055 corona een rol. Vanaf 1 september kunnen inwoners zo binnenlopen, tot die tijd kan men terecht op afspraak.

Mijlpaal voor ‘sociaal domein’

Voor inwoners was het eerder niet altijd duidelijk waar zij terecht konden met hun hulpvraag. Er is nu één plek in de wijk waar die dienstverlening samenkomt. Door het herkenbare logo Samen055 weten de inwoners welke organisaties hen ondersteunen. De Samen055 organisaties werken onderling nauw samen  om inwoners zo goed mogelijk te helpen.

De komende tijd openen meer Samen055’s. Dit najaar opent Samen055 Zuid vanuit Dok Zuid. Komend voorjaar openen we Samen055 Noord aan de Zilverschoon. Voor West en Centrum is de verwachting begin 2022 Samen055 West te openen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!