Samenwerking Nieuwsblad Stedendriehoek en Apeldoorn Direct leidt tot MediaMix

Woensdag 29 oktober 2014

Door Uitgeverij Stedendriehoek

© Stedendriehoek

Er staat een bijzondere samenwerking op stapel binnen het Apeldoornse medialandschap. In deze laatste maanden van 2014 slaan Nieuwsblad Stedendriehoek en Apeldoorn Direct de handen ineen en presenteren zij de Apeldoornse MediaMix. “Wij geloven heilig in een mix van print- en online-uitingen, waarbij de twee partners elkaar alleen maar verder versterken!”

Nieuwsblad Stedendriehoek brengt alweer 39 jaar wekelijks een afwisselend aanbod van nieuwsberichten die zich afspelen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen en nabijgelegen plaatsen. Binnen de gemeente Apeldoorn bereikt het nieuwsblad 67.000 huishoudens. Apeldoorn Direct, met als ‘subtitel’ jouw stadsbuzzz, is inmiddels vijf jaar online op apeldoorndirect.nl en genereert maandelijks 25.000 unieke bezoekers. Maandelijks wordt in Nieuwsblad Stedendriehoek een pagina gewijd aan de gezamenlijke doelgroep van beide media.

“Ik denk dat wij niet alleen voor ons lezerspubliek maar ook voor adverteerders een interessant concept creëren”, zeggen Frank Boekema, mede-directeur van Uitgeverij Stedendriehoek en Max Dammers, uitgever van Apeldoorn Direct. “In ruil voor een vast maandelijks bedrag krijgt de klant: drie keer een advertentie in Nieuwsblad Stedendriehoek; redactie met foto, zowel in de krant als online; drie keer een banner op de websites stedendriehoek.net en apeldoorndirect.nl; communicatie via social media; een video op social media en een aankondiging in de krant. Dit betreft één keer een ondernemersprofiel en ook één keer een persoonlijke boodschap!”

De Stichting Apeldoorn Direct is gevestigd in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44 in Apeldoorn. Dammers: “Wij coveren op onze website alle mogelijke segmenten binnen de gemeente: ondernemen, politiek, cultuur, sport, jongeren en crime. Dagelijks voeren wij in onze rubrieken nieuwe items toe, waarna inwoners van Apeldoorn via een ‘buzzz’ op het forum kunnen reageren. Daarnaast plaatsen we ook regelmatig videoreportages op de site rond belangrijke Apeldoornse evenementen en gebeurtenissen.”

Nieuwsblad Stedendriehoek verschijnt wekelijks op woensdag en kijkt daarin vooruit op evenementen en activiteiten die nog op de agenda staan. Slechts bij hoge uitzondering wordt in de krant teruggeblikt, waarmee de gelijknamige uitgeverij een voor iedereen – lezers en adverteerders – heldere koers vaart. In de redactiekolommen wordt een zo breed mogelijk spectrum aan onderwerpen aangesneden, waardoor de krant voor ieder wat wils biedt.

Beide media hebben elkaar ‘gevonden’ omdat ze dezelfde doelen nastreven, vertellen Boekema en Dammers. “We willen altijd actueel zijn met onze berichtgeving. Daarnaast staan onze media midden in de samenleving en dat willen we met deze samenwerking nog eens extra uitstralen en versterken. Berichtgeving in print werkt uitstekend en hetzelfde geldt voor berichtgeving online. Door deze twee aspecten goed op elkaar af te stemmen, profileren we ons nóg meer binnen Apeldoorn!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?