Sandd en VGP verlengen samenwerking

Woensdag 1 mei 2013

Door Redactie

Deze week hebben Sandd en de leden van de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) hun samenwerking wegens succes verlengd. Voor Sandd betekent dat verdere optimalisatie van haar capaciteit en VGP-leden kunnen met de vernieuwde afspraken financiële voordelen tegemoet zien.

Het belangrijkste doel van de VGP is belangenbehartiging op het gebied van documentenverwerking en postvervoer. Daarnaast zet de VGP zich in voor effectieve marktwerking. Sinds maart 2012 heeft de vereniging afspraken gemaakt met Sandd over de gebundelde inkoop van postdiensten. De inkoopbundeling levert de VGP een kostenvoordeel op en vormt voor nieuwe leden een extra argument om zich bij de VGP aan te sluiten.

Thiemo van Spellen, commercieel directeur van Sandd, ziet de voortzetting van de samenwerking als een bevestiging dat de organisatie haar beloftes waarmaakt. “De verzenders bij de VGP vertegenwoordigen een groot deel van het postvolume in Nederland. Het spreekt voor zich dat wij ons marktaandeel bij deze organisaties willen uitbreiden.” Sandd en de VGP hebben een model ontwikkeld waarbij de korting voor verzenders van de VGP oploopt. Dat komt door de koppeling met momenten waarop er ruimte is in het logistieke proces. “Het komt er eigenlijk op neer dat we de individuele leden belonen voor het beter benutten van onze capaciteit”, aldus Van Spellen. Ook is het voor nieuwe leden extra aantrekkelijk gemaakt om te gaan samenwerken met Sandd.

Ook de VGP is zeer positief over de verlenging van het contract. Dirk van Oostveen, bestuurslid VGP en voorzitter van de werkgroep Inkoopbundeling, beschouwt de samenwerking als uniek in de postmarkt. “We zijn blij dat de samenwerking is voortgezet, omdat we hierdoor in staat zijn elkaars processen verder te optimaliseren. De voordelen komen bij de vereniging én haar individuele leden terecht. Onze leden worden gestimuleerd om nog beter na te denken over de vraag wanneer en op welke wijze specifieke postvolumes ter verzending worden aangeboden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!