Schavuyt heeft nu echte vrienden

Vrijdag 23 juni 2017

Door David Levie

De Veluwse Schavuyt kan zich sinds gisteren (22 juni) verheugen in een vijftigtal donateurs. Tegenwoordig worden deze steunpilaren vrienden genoemd. En voor vrienden ben je aardig, zeker als ze 15 euro per jaar willen doneren.

Zo zijn er jaarlijks minimaal vier vrienden-bijeenkomsten in brouwerij de Vlijt. De vrienden zijn als eersten op de hoogte als er nieuwe bieren of seizoens-bieren worden geïntroduceerd en ze mogen meedoen met speciale proeverijen. En met het oog op 2018 wanneer het Bierfestival in Apeldoorn opnieuw op de agenda prijkt, zijn vrienden van harte welkom in of bij de stand van de Schavuyt om het een en ander te proeven.

Gisteravond kwamen aardig wat vrienden in spé opdagen. Zo vulde Gerrit Scholten zijn formulier ter plekke in. ,,Ik vind bier uit Apeldoorn een leuk initiatief. Bovendien vind ik amber van de Schavuyt een heel lekker biertje. De entourage bevalt me net als de sfeer erom heen. En ik speel in een volleybalteam. De brouwerij is heel geschikt voor een teamuitje.

Zijn tafel- en terrasgenoot heet Laurens Leerkes. Ook hij meldt zich aan als vriend. ,,Heel goed dat bierbrouwen ook professioneel in Apeldoorn gebeurt. In België en in het zuiden van het land vind je overal kleine bierbrouwerijen. Mooi dat wij dat nu hier ook hebben. En dat ook nog eens op een schitterende locatie.’’

Overigens is Jan Brouwers, de man van het eerste uur, weer toegetreden tot de directie van brouwerij de Vlijt aan de Vlijtseweg. Als geen ander weet hij mensen, waaronder vrijwilligers aan zich te binden.

Meer informatie: www.brouwerijdevlijt.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?