Schijnwerper op kunst: Hanna van der Gaag, dans is mijn grote passie

Zondag 10 april 2022

Door Redactie

“Na een vooropleiding vanaf mijn twaalfde jaar bij STA in Apeldoorn, belandde ik op de dansacademie Lucia Marthas. Daar behaalde ik in juni 2013 mijn diploma dansdocent en uitvoerend danser. Sindsdien geef ik les in verschillende dansstijlen en sterk ontwikkeld in het lesgeven aan kinderen al vanaf peuters met de leeftijd van 2 jaar. Ook treed ik regelmatig op als danseres en/of actice. Sinds 2020 mijn eigen dansschool gestart: Dansstudio Spring, gevestigd in Apeldoorn.

Bij toeval, in de zomer van 2015,  ontdekte ik de performing acts van real life mermaids uit Amerika en Australie. Tevens bleek dat dit in Nederland nog een totaal onbekend fenomeen was. Aangezien ik van jongs af aan al aangetrokken werd foor fantasy en altijd al van zwemmen hield, ging ik fanatiek trainen.

Als danser vond ik dit een grote uitdaging. Nadat ik gewend raakte om te zwemmen met een monovin, kon ik gaan genieten van het gevoel van gewichtloosheid in het water en kon ik mijn danskwaliteiten gebruiken om een zo elegant mogelijke zeemeermin te worden.

Ik besloot een bedrijf te starten: Zeemeermin Hanna.

Mijn droom is waarheid geworden.

Let Your Dreams Blossom”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Schijnwerper op kunst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!