Silverlane, Carve en Skintrade in de Gigant

Woensdag 17 september 2014

Door Ernst van Rossum

Ernst van Rossum

Afgelopen zaterdag was er in de popzaal van de Gigant weer een waar rockspektakel. De leadzanger van Carve Richard Joris heeft via zijn Zweedse contacten Skintrade kunnen strikken voor een concert samen met Carve en Silverlane.

De avond werd geopend door de Apeldoornse formatie Silverlane, deze band bestaat uit, Dennis Grefhorst (gitaar & zang) en Rolf Vermeer (bas). Na verschillende wisselingen in de formatie is deze nu compleet gemaakt met Marq van Mazijk (zang & toetsen) en Pascal Steneker (drums & zang). Lekkere catchy rock uit de jaren 80 in een eigentijdse omhulling. Ik had deze band al een tijdje niet meer zien spelen en ik moet zeggen dat ik positief verrast werd door deze lieden. ze zijn duidelijk gegroeid in hun spel en Pascal is zeker een waardevolle aanwinst als “Animal of the Battery”.

Carve was als 2e aan de beurt. Carve is een Apeldoornse rockband bestaande uit deze 6 muzikanten; Richard Joris (zang, percussie), Wouter Nijenhuis (gitaar), Raymond ter Riet (gitaar), Hans Bouwmeester (drums), Geertjan Maas (bass) en Francis Burgers (backing vocals). Deze band maakt frisse stevige rock met blues, funk en soul invloeden. Het spel ligt lekker in het gehoor een staat bol van de energie. Dit straalt de band ook uit op het podium. Het was Geertjan Maas zijn eerste live optreden, helaas met wat technisch malheur. Maar hij wist zich goed staande te houden in zijn eerste optreden.

Beide bands waren een goede opwarmer voor de hoofd act van de avond, het Zweedse Skintrade. Deze in 1992 opgerichte band bestaat uit Matti Alfonzetti (zang, gitaar), Stefan Bergström (Gitaar, backing vocals),Håkan Calmroth (Bas), Håkan Persson (Drums, backing vocals). Deze jongens spelen een strak stukje stevige rock met tussen door wat rustige nummers. Je kunt goed merken dat deze heren goed op elkaar ingespeeld zijn, het klinkt allemaal strak en goed en wat ik bij sommige andere professionele bands mis is dat deze heren plezier hebben met wat zij aan het doen zijn. Ze weten dit enthousiasme ook over te brengen op het publiek, het publiek deint aardig mee op het ritme van de muziek.

Deze Zweden zijn de moeite waard om te beluisteren en te bekijken, gelukkig krijgen we op 29-11-2014 in De Rock Tempel in Kerkrade opnieuw de gelegenheid om ze te bewonderen. Dus heb je ze gemist maar wil je toch zien, reis dan af naar Kerkrade , het is echt de moeite waard. Ik zie al uit naar het volgende Carve feestje, want ze weten toch altijd weer rond om zich heen artiesten te verzamelen om een leuke avond vol toffe muziek te krijgen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?