Spaceboxen geland

Vrijdag 12 augustus 2011

Door Tom Brands

Op zeer korte termijn wordt Apeldoorn gesierd door twee dozijn kleurrijke boxen, zogenaamde spaceboxen. Het zijn 24 wooncontainers voor studenten van drie bij zes meter. De boxen komen te staan aan de Molendwarsstraat in het gebied Haven-Centrum voor een termijn van vijf jaar. De spaceboxen zijn en blijven eigendom van de woningcorporaties Portaal en de Alliantie en komen uit Amersfoort, waar ze nu langs de Eem staan. De boxen worden verplaatst door Spacebox Nederland. De spaceboxen zijn bedoeld voor studenten van Hogeschool Wittenborg, die de units huurt van de woningcorporaties. Eén van de boxen wordt gebruikt als wasruimte, de overige 23 worden bewoond.

Wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn, verantwoordelijk voor zowel onderwijs als wonen, is heel erg blij met de ontwikkeling. “De spaceboxen zijn meer dan welkom in Apeldoorn. Gedurende de tijd dat de studenten in Apeldoorn studeren, dienen ze een dak boven hun hoofd te hebben. Goede en betaalbare studentenhuisvesting is daarom erg belangrijk.”

De gemeente Apeldoorn probeert al jaren meer hoger onderwijs aan de stad te binden onder andere om de zogenaamde jonge vlucht tegen te gaan. De wens om meer studentenhuisvesting te realiseren staat al een tijdje op de gemeentelijke agenda en de komst van de spaceboxen betekent een impuls voor studentenhuisvesting.

De spaceboxen hebben een eigen voordeur, toilet, douche en keukenblok en zijn daarmee zelfstandige kamers. Het terrein waar de woningen komen, ligt braak door vertraging in de woningbouw. De locatie waar de boxen komen te staan is ook bekend als het festivalterrein van het Drakenbootfestival. Overigens zijn de boxen zo gesitueerd, dat dit Apeldoornse evenement hier geen last van zal hebben. Voor de toekomstige bewoners is het een ideale locatie. Het trein- en busstation, de hogeschool, twee supermarkten en het winkelgebied liggen allen op loopafstand. Een huismeester van Hogeschool Wittenborg zal toezicht op het complex houden.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!