Help de bevolking van Oekraïne

Spetterende Mega Blubber Power Race grandioos succes

Zaterdag 2 juli 2016

Door Manon Lambooij

Na regen komt zonneschijn! En daarna toch vaak weer een buitje; dat ontdekten alle jongens, meisjes papa’s en mama’s die vandaag naar Zomer op Zwitsal zijn geweest. Hoewel de echte zomer in Apeldoorn nog ver te zoeken is waren er heel wat mensen die toch een kijkje kwamen nemen vandaag, zaterdag 2 juli, op dit gezellige zomer evenement. Zo ook Ian (13), Yasin (11) en Dean (11), die toen ze nog maar net waren aangekomen al stonden te popelen om mee te doen aan de Mega Blubber Power Race.

Behalve deze natte, blubberige racebaan waren er nog veel meer leuke activiteiten. Zo kon je de nieuwste versie van het spel Just Dance (Just Dance 2016) uitproberen, ingewikkelde bouwwerken creëren met K’NEX en voor de allerkleinsten was er het Broekies Kidsfun Land.

Daniël van 8, was samen met zijn vriend over de hele Mega Blubber Power Race geweest, behalve op de rodeo, en ze vonden het geweldig. ,,Die was echt het allerleukst”, zegt hij, wijzend op de grote opblaasbare stormbaan waar kinderen in zwembroek en onder het sop vandaan kwamen.

De kleine Lisa (6) was toch het meest onder de indruk van de Telekids Discoshow die plaatsvond op een heus podium op het terrein. ,,Ik vond het optreden van Raak heel leuk”, vertelt ze. ,,Ze kunnen zo goed dansen en zingen.” De meiden van Raak vierden zelfs een klein extra feestje tijdens dit grote feest, er was namelijk een jarige aanwezig die van hen een goodiebag en een speciaal verjaardagsnummer kado kreeg. Naast de meidengroep Raak was er ook een optreden van Fien en Teun en Jul en Julia van de Julianatoren kwamen ook nog even langs. Dit was slechts een deel van het programma, want de Telekids Discoshow duurde tot 19 uur. Mocht je tegen die tijd honger hebben gekregen, dan kon je bij één van de diverse foodtrucks wat lekkers halen; van echte Spaanse Churros tot friet met een Veluwse Schavuyt. Volgens het de moeder van Kars was het terras ideaal. ,,Wij kunnen lekker een kopje koffie drinken in de zon, als deze zich weer even laat zien, en tegelijkertijd de kinderen in de gaten houden.”

Over het algemeen kunnen we dus concluderen dat, hoewel het natuurlijk fijn was geweest als de zon de hele dag lekker had geschenen, over de stemming op het Zomer op Zwitsal festival niet geklaagd kan worden. Een natte, maar vrolijke en gezellige blubberboel op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?