Sporten voor het goede doel

Dinsdag 18 april 2023

Door Kevin van Es

Trainen en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel. Het kan aankomende weken in Apeldoorn. Sportschool Smart Fit Apeldoorn heeft tijdens de Fit, Fitter, Fittest weeks een wel heel bijzonder initiatief. Anouk Romeijn is marketing manager bij Smart Fit en vertelt meer over de actie. 

Gevarieerde uitdagingen

Vanaf deze week tot en met 7 mei organiseert Smart Fit iedere week een sportieve uitdaging, voor sporters van verschillende niveaus. Iedere deelnemer levert een vrijwillige bijdrage aan het gekozen goede doel, het KWF. “Ook niet-leden van de sportschool kunnen deelnemen. De challenges zijn gevarieerd en haalbaar voor sporters van verschillende niveaus. Van roeien tot squaten, de opdrachten verschillen per week,” aldus Anouk. Aan het eind van elke week wordt de weekwinnaar en -winnares bepaald. Daarnaast strijden de negen Smart Fit clubs voor de eretitel ‘The Fittest Smart Fit van Nederland’. Dit is de club waarbij de deelnemers gezamenlijk de hoogste score neerzetten met de drie verschillende challenges.

Een bijzonder doel

Voor het minimale bedrag van vijf euro kan iedereen deze drie weken een dag in de week komen sporten bij Smart Fit en deelnemen aan de challenges. Smart Fit Apeldoorn ondersteunt het KWF, een Nederlandse stichting die zich inzet tegen het bestrijden van kanker, door elke gedoneerde euro te verdubbelen. Er is voor dit goede doel gekozen met een reden: “Een vrouw die hier werkt is helaas haar man verloren aan kanker. Dit jaar doet ze, ter ere van haar man, mee aan Alpe d’HuZes. Het gedoneerde geld gaat via haar naar het KWF,” aldus Anouk. 
Op de website van Smart Fit staat meer informatie over de actie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!