Sportoriëntatiedag ‘Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen’

Vrijdag 14 maart 2014

Door ApeldoornPaktaan

 Verenigingsburo

Op 6 april 2014 vindt er in het Omnisport Apeldoorn de eerste editie van de sportoriëntatiedag ‘Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen’ plaats. Een sportevenement georganiseerd door verschillende organisaties die betrokken zijn bij de doelgroep ‘mensen met een speciale sportvraag in de begeleiding’.

Het plan om een sportoriëntatiedag te organiseren binnen Apeldoorn is afkomstig vanuit de Apeldoornse werkgroep ‘Sporten met een Beperking’. Deze werkgroep zet zich sinds een aantal jaar in om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking uit de gemeente Apeldoorn te optimaliseren, zodat het voor iedereen mogelijk is om te sporten en bewegen op zijn of haar eigen niveau.

Het doel van de sportoriëntatiedag is om deze mensen kennis te laten maken met verschillende sporten en hiermee ze te stimuleren om naderhand daadwerkelijk te gaan sporten bij een sportvereniging of –organisatie. Zodoende worden er op de sportoriëntatiedag in de vorm van clinics 20 verschillende sporten aangeboden. Dit aanbod bestaat uit zowel bekende sporten, zoals voetbal, als minder bekende sporten, zoals showdown.

Naast het meedoen aan de sporten is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de verschillende informatiekraampjes.

Om 13:00 uur wordt de dag geopend door sportwethouder Johan Kruithof met daarna een openingsdans van de leden breakdance groep van stichting De Klup en de Sport & Respectquiz. Na de opening gaan de sportclinics in verschillende rondes van start. Om 17:00 wordt de sportoriëntatiedag gezamenlijk afgesloten.

Lijkt het je leuk om mee te doen met de sportoriëntatiedag? Kijk dan bij het laatste nieuws op www.sportraad.nl en meld je aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!