Sprookjestheater wil groeien in Apeldoorn

Vrijdag 2 maart 2018

Door David Levie

Het Sprookjestheater wil groeien in Apeldoorn. Ook nog eens op de plek waar het aan het begin van dit millennium begon: op kinderboerderij Malkenschoten. De acteurs Frank Serlier en Nanette de Haan brengen in gebouw de Ganzenpas hun creaties Kwiebus en Snoezepoes tot leven.

Ooit was het een educatiecentrum, later waren er uitheemse diersoorten te zien, Nu is het een gezellig vestzaktheatertje waar het Sprookjestheater vier keer per week (woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag) vanaf 15 uur optreedt. Het Sprookjestheater had z’n beste jaren in ACEC aan de Roggestraat. ,,Steevast uitverkocht”, zegt scriptschrijver Franks Serlier. Nadat de crisis uitbrak, de subsidiekraan werd dichtgedraaid en Apeldoorn geen alternatieven bood toen ACEC niet langer als onderkomen van het Sprookjestheater kon worden gebruikt zochten Serlier en De Haan hun heil buiten de gemeente Apeldoorn. Serlier (hij was ooit wethouder in Spijkenisse) kwam vier jaar geleden weer in beeld. Hij probeerde met zijn Sleutelpartij een gooi te doen naar een zetel in de Apeldoornse gemeenteraad. Hij kwam daarvoor zeker 600 stemmen tekort.

Een kaartje voor het Sprookjestheater kost voor abonnementhouders van Kinderparadijs 5 euro per persoon (volwassenen en kinderen). Niet-abonnementhouders betalen voor een combiticket 8 euro per persoon.

Meer over Frank en Serlier en Nanette den Haan die in Beekbergen wonen is morgen te lezen in de rubriek In Beeld. Daarin worden bijzondere inwoners van de gemeente Apeldoorrn die een mooi verhaal hebben belicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!