Stadsbank niet alert genoeg bij fraude incassobureau Beekman?

Woensdag 2 oktober 2013

Door StrangeArt

Uit diverse media blijkt dat incassobureau Beekman & Partners cliënten – vaak mensen met schulden en financiële problemen `- op grove wijze heeft benadeeld. Mocht dit strafbare handelen juist zijn dan is deze – op persoonlijk winstbejag gerichte – mentaliteit (winst over de rug van anderen) stuitend.

De SGP stelt actualiteitsvragen tijdens de aankomende raadsvergadering (3 oktober). Terechte vragen. Kort samengevat: wat wist het college en wat heeft het college met dit weten gedaan.

Schulden bemiddelingsbureaus hebben al een tijd een kwade reuk, u en ik kunnen zonder enige kennis of toetsing zo’n bureau beginnen, Er is geen keurmerk of toetsing, web winkelen en reizen met OAD is veiliger en financieel betrouwbaarder dan bemiddeling door een schuldsanering instanties.

Interessant te weten is dat al in 1995 kritische vragen aan het college zijn gesteld. Ik ben benieuwd naar het antwoord van het college en de stadsbank. In hoeverre is hier sprake van “passieve schuld”: Passieve schuld, de schuld van het “hebben laten gebeuren”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!