Stadsfeest was weer top

Zaterdag 8 januari 2011

Door Stadsmens

Gigant trakteerde ons Apeldoorners gisteravond weer eens op een ouderwets feest. Een goede zet van Martijn van Duivenboden en zijn mensen om het feest vorig jaar te adopteren nadat de gemeente om financiele redenen afhaakte. De tweede editie bracht veel mensen op de been om elkaar al het goede voor 2011 te wensen en deelgenoot te zijn van politiek theater en een concert van Hans Dulfer en band waarbij het dak eraf ging.

Coen Seur en Gert de Graaf van het duo “prettig uit de maat met Sjaak en Aad” en hun wulpse assistente Wilde Hilde zorgden voor een zeer vermakelijk stuk politiek theater. Met behulp van het Raad van Fortuin kregen locale politici de kans hun standpunten te verduidelijken. Waar ze niet op gerekend hadden waren de theatrale onderbrekingen van het hilarische trio. Sommigen moesten daar duidelijk aan wennen, anderen lieten zich meevoeren in het stuk en kaatsten het balletje vrolijk terug. Vooral Ben Hendrikse van Gemeentebelangen liet zich niet uit het veld slaan en weerde zich kranig tegen de ‘opdringerige’ Hilde, een stuk zelfspot over zijn omvang daarbij niet uit de weg gaand.

Hans Dulfer zorgde er met zijn band voor dat in de volle popzaal het dak eraf ging. De oude meester kan het qua energie en bevlogenheid nog steeds met gemak opnemen tegen de jonge garde muzikanten van dit moment. Mooi om Apeldoorn, al of niet in pak gestoken, zo te zien swingen. We kunnen het dus best!

Gigant zelf had zijn best gedaan om het thema nouveau pauvre een gezicht te geven. Onder meer door zwerversbier voor een euro, een voedselbank en personeel voorzien van speciale streetwise mutsen en handschoenen tegen de kou. Het was leuk en een prachtig begin van 2011. ( Foto’s: Joris Ludwig)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!