Stichting Da Capo en het Taalhuis starten nieuwe taalgroepen in Zevenhuizen

Maandag 14 november 2016

Door Redactie

In de wijk Zevenhuizen start binnenkort taalles voor migrantenvrouwen. De lessen worden gegeven door vrijwilligers van Stichting Da Capo en het Taalhuis. Da Capo betekent letterlijk: nieuw begin. Stichting Da Capo ondersteunt al sinds 2 jaar Apeldoornse migrantenvrouwen. Dit doet zij vanuit de visie dat iedereen een volwaardige plek in de samenleving verdient. Door het aanbieden van activiteiten verbeteren vaardigheden en worden interesses ontdekt of opnieuw aangesproken.

Da Capo zorgt ervoor dat migrantenvrouwen gaan deelnemen in de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, sport, een hobby, studie of aan de slag te gaan bij een werkgever.

Eén van de activiteiten van Da Capo is het aanbieden van taalles. Da Capo is gevestigd in de oude ambachtschool aan de Molenstraat- Centrum. Nu gaat Da Capo de wijk Zevenhuizen in. Samen met het taalhuis gaat de stichting 2 nieuwe groepen starten, met name voor laaggeletterde vrouwen voor wie meedoen in de samenleving nog lastig is.

In Zevenhuizen wordt de taalles gegeven in samenwerking met de vereniging van Afghaanse vluchtelingen in Apeldoorn. De lessen zijn in het verenigingsgebouw, Agricolastraat 89. De lessen zijn toegankelijk voor alle migrantenvrouwen. Om de lessen tot een succes te maken is Da Capo op zoek naar extra vrijwilligers die de taallessen gaan geven.

Aanmelden als vrijwilliger kan via een mail naar info@stichtingdacapo.nl of bellen naar 06 – 12 16 57 18.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!