Stichting Da Capo zoekt taalvrijwilliger voor cursus ouderbetrokkenheid

Woensdag 14 april 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Als kinderen naar de middelbare school gaan verandert er veel, en hoe blijf je dan als ouder op de hoogte? In de cursus gaan migrantenouders met puberkinderen aan de slag met thema’s rondom ouderbetrokkenheid bij school.

Werkzaamheden


Als vrijwilliger bij de cursus ouderbetrokkenheid ondersteun je de taaldocent. De ouders die meedoen krijgen taalles, maar gaan veel dingen leren over ouderbetrokkenheid. Over dagelijkse zaken die veranderen als je kind puber wordt, maar ook over schoolzaken. Hoe kun je als ouder betrokken blijven bij het schoolwerk? Hoe weet je wat je kind moet doen? Hoe weet je hoe het gaat? Hoe kun je contact zoeken met school en met wie?

Wie zijn zij?

Stichting Da Capo ondersteunt migrantenvrouwen bij het beter integreren en participeren in de samenleving. Zij bieden taallessen in groepen, een taalcafé, sociale activiteiten en allerlei cursussen met specifieke thema’s zoals arbeidsmarkt oriëntatie, gezondheid, participeren in de wijk en ouderbetrokkenheid.

Zij vragen

Iemand die (ervarings)deskundige is op dit onderwerp en het leuk vindt om migranten wegwijs te maken in ons Nederlandse schoolsysteem en enkele thema’s rondom pubergedrag te bespreken én te behandelen.

Zij bieden

Dankbaar werk, leuke collega’s, werken bij een gezellige organisatie, een inkijkje in taallessen.

Tijdsbesteding

1 dagdeel per week

Meer informatie

Heb je belangstellig of vragen? Stuur een mail naar: Marleen Hogeboom > info@stichtingdacapo.nl

Meer informatie over Stichting Da Capo | Apeldoorn

Deze  vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!