Stormachtig begin van het Paardenspektakel in Beekbergen

Donderdag 3 augustus 2017

Door Gerard Oltmans

Het Paardenspektakel in Beekbergen is weer van start gegaan, tot en met zondag 6 augustus is er, zeker op paardengebied veel moois te beleven. Menwedstrijden, Dressuur en Gezelligheid. Maar ook voor niet paarden-mensen is er veel om je over te verwonderen. Om maar wat te noemen, spikes zodat de paarden op het natte gras niet uitglijden. Voor het inwendige van mens en paard wordt gezorgd. Muesli met glucosamine en chondroitine….. Patat en koffie met heerlijke appeltaart, alles om de paard/mens combinatie overeind te houden. Dan natuurlijk de techniek, high-tech karretjes op 4 of 2 wielen voor de menners. Bling-bling en verder tuigwerk om het paardje weer mooi te maken. Terwijl opa natuurlijk niet zo gek moet doen met die hoed.

Voor de paarden wordt goed gezorgd dat kun je wel stellen, vergaap je aan de trailers met woonaccommodatie voor de verzorgers, even een keurings-stress-test voor aanvang, lekker eten en van heel veel mensen even een aai of een knuffel. Er is zelfs een paarden-fitness-loopband. Hoe leuk wil je het hebben.

Wat ik begreep zijn de paarden niet onder indruk van het stormachtige weer, de wapperende vlaggen en al die drukte vinden ze minder prettig. Daarom is het hard werken voor de menners, waarbij tijdens de proef ook nog een afgewaaide hoed vermeden moet worden. Het is een internationaal festijn en wat ik nog vergeten ben te vragen is of paarden taalgevoelig zijn. Of zou huuuuu….. voor elk paard betekenen dat hij moet stoppen.

Alles is nog te zien en te vragen tot en met zondag 6 augustus op het Paardenspektakel bij Riant in Beekbergen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!