Stretch je fit in het Wilhelminapark

Donderdag 2 augustus 2018

Door Trix Hofman

De laaghangende zon verspreidt een warm licht over het Wilhelminapark. Het riet langs de vijver wuift door een lichte bries. Zachte muziek klinkt in je oren als ineens 8 benen boven het riet uitsteken. Wat is hier aan de hand? Het is Laura Schaduw die deelnemers traint in Essentrics; nieuw in Apeldoorn.

Essentrics is een dynamische fitnesstraining waarbij je spieren traint door lange, vloeiende, stretchende bewegingen te maken op rustige muziek. Je lichaam wordt hierdoor flexibel, slank, sterk en het verbetert je houding. Miranda Esmonde-White (Canada) combineerde verschillende trainingstechnieken vanuit haar ervaring als professioneel balletdanseres tot een ‘full body work-out’ die aan populariteit wint in een toenemend aantal landen. Zelfs rugbyspelers en hardlopers doen aan Essentrics om hun sportprestaties te verbeteren.

Iedereen doet mee

Laura is 1 van de 5 Essentrics trainers in Apeldoorn. Vaak is zij in de Apeldoornse zwembaden te vinden waar ze verschillende ‘Aquatrainingen’ geeft. Haar passie ligt bij Essentrics. Ze vertelt: ,,Je traint je hele lichaam in 1 sessie. De muziek die erbij hoort spreekt me aan. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of conditie. ‘s Zomers train je in de buitenlucht, dat is fijner dan uren doorbrengen in een sportschool. Naast het werken aan je lichaam kun je genieten van de frisse buitenlucht, de warme zon op je lijf en het prachtige park om je heen.” Nieuwsgierig publiek blijft beperkt tot enkele voorbijgangers die niet opkijken van een groepje sportievelingen in kleurige kleding.

Strippenkaart

Elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 en woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur is er een Laura’s Essentrics training in het Wilhelminapark. Speciaal in juli en augustus wordt er gewerkt met een strippenkaart. Voor 30 euro kun je 4 trainingen volgen zonder verdere verplichtingen. Je zorgt dat je bij aanvang van de training bij het stenen bankje vooraan in het park bent. Je kunt daar je fiets stallen. Kom je met de auto? Dan parkeer je die gratis aan een van de zijden van het Wilhelminapark. Het enige wat je nodig hebt is kleding waarin je makkelijk kunt bewegen, een sportmatje en een flesje water.

Informatie

De training gaat altijd door ongeacht het aantal deelnemers. Bij regenachtig weer en in de koudere maanden wordt er getraind in de bovenzaal van Sakura aan de Regentesselaan 15. Dit wordt vooraf gecommuniceerd via een WhatsApp-groep.

Wil je meer weten? Kijk op de Facebookpagina van Laura’s Essentrics: https://www.facebook.com/LaurasEssentrics. Of mail naar lauraessentrics@gmail.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!