Succesvolle doorstart Theater Op ’t Zand

Maandag 8 juli 2013

Door Redactie

‘Zo veel mensen hebben we nog nooit eerder gehad,’ zegt een vrijwilliger. Ik kan het niet tegenspreken. Voor mij is het pas de derde keer dat ik het festival bezoek. Goed, er is redelijk veel volk, maar toch is het niet poepiedruk. Er is volop ruimte en je kunt overal goed bij.

Theater Op ’t Zand is – zoals de naam al zegt – een theaterfestival, dat plaatsvindt op een unieke locatie: Kootwijkerzand. Zaterdag 6 juli beleefde het festival zijn veertiende editie. Vorig jaar leek het nog even spannend of het evenement kon blijven voortbestaan. Een tekort aan vrijwilligers en sponsors gooide bijna roet in het eten. Gelukkig wist een hernieuwde ploeg vrijwilligers de draad op te pakken.

Theater Op ’t Zand is een echt familiefestival. Er is voor jong en oud van alles te doen, te bekijken, te beluisteren en te beleven. Van jeugdtheater tot Ierse volksmuziek, van rock tot steltlopers, van een saxofoonorkest tot de liedjes van Speelman & Speelman.
Ook met de inwendige mens is rekening gehouden. Diverse hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar, maar het merendeel van de bezoekers heeft de picknickmand en koelbox meegenomen.

Het weer zit gigantisch mee. De zon schijnt fel en velen zoeken de schaduw van de weinige bomen of van een meegebrachte parasol.
Als om 21.00 uur de laatste muziektonen klinken en de bezoekers het terrein verlaten, is het zand nog steeds warm aan de blote voeten.


Apeldoorn, juli 2013


Video’s:
SaxUs: medley (George Gershwin)
SaxUs: Balada para un loco (Astor Piazzolla)
Speelman & Speelman: bellenblaas
Speelman & Speelman: Terug bij af (Harrie Jekkers)
Speelman & Speelman: Vrij
Speelman & Speelman: Allerlaatste liefde
SaxUs: Music (John Miles)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!