Superwedstrijden Baanwielrennen in Omnisport

Donderdag 27 oktober 2011

Door Redactie

Na al het geweld van het EK Baanwielrennen afgelopen week, wordt de maand gepast afgesloten met een wielerfestijn. Maandagavond 31 oktober organiseert AR&TV De Adelaar in Omnisport Apeldoorn van 19:00 tot 22:00 uur namelijk de SUPERpopulaires. Gedurende de hele avond wordt er een programma afgewerkt van diverse wedstrijdvormen door diverse categorieën.

De SUPERpopulaires is een competitiestrijd waarbij de renners populaire baanwedstrijden verrijden die vooral ook voor het publiek aantrekkelijk zijn. Voor de renners is er een aanzienlijke prijzenpot te winnen, dus er zal hard gereden moeten worden. Renners vanuit het hele land hebben zich al aangemeld voor de wedstrijden, waaronder ook enkele kampioenen.

Zo zal Roy Eefting, de verrassende Nederlands kampioen Omnium en  tweede bij de EK voor Beloften in Portugal het deelnemersveld betreden. Ook Jeff Vermeulen, die vorig jaar Nederlands Kampioen achter de Derny werd met Ron Zijlaard, en Christian Bosch, Nederlands Kampioen bij de amateurs, zullen aan de meet verschijnen. Daarnaast dingen ook Nino Honig, kampioen van Nederland bij de Nieuwelingen op de baan en weg, en meervoudig Nederlands kampioene op de baan Ashlynn van Baarle mee om de prijzen.

Lokale favorieten Agnes Ronner (3e bij de GP Sprint in Alkmaar) is terug van weggeweest na een langdurige blessure. Adelaarrenner Niels van Otterloo zal zijn kunsten vertonen achter de Stayermotor.

Dat de Superpopulaires erg in de smaak vallen bij de Nederlandse baanwielrenners, blijkt wel uit het hoge aantal aanmeldingen voor de wedstrijdavond, ruim 60 renners, variërend van amateurs, Junioren, Nieuwelingen, Elite en beroepsrenners zullen gedurende drie uur de latten uit de baan rijden.

Toegang

Toegang tot de wedstrijden bedraagt € 2,00. Bij deze prijs inbegrepen krijgt u ook een Baltuscap, waarmee leuke prijzen te winnen zijn en die voortaan toegang geeft tot vele door AR&TV De Adelaar georganiseerde wedstrijden.

Kijk ook op: www.baanwielrennen-adelaar.org

Tekst:  AR&TV De Adelaar
Foto: Fred Draisma

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!