Sven Hammond Soul Groovy Groovy Groovy

Zondag 10 maart 2013

Door Stadsmens

Het was het uitje waar ik als toetsenman en Hammond liefhebber al weken naar uitkeek. Sven Hammond Soul in Gigant. Het is alweer een bijna een jaar geleden dat ik de band zag tijdens het jammerlijk gesneuvelde Jazz in the Woods festival. Toen verzoop de band wat in de grootsheid van het Beekpark podium. Nu, in de intieme beslotenheid van Gigant, ging het beter. Veel beter!

Energie, plezier en bevlogenheid, dat is het waar het bij Sven Hammond Soul om draait. Met zijn negenkoppige band zet hij een ongewoon energieke show neer. De ene keer waan je je in de broeierige sfeer van een hele foute dikke billen nachtclub, dan weer dans je de sterren uit het universum aan boord van een luxe cruiseschip voor de kust van Cuba. Zangers Ivan Peroti en Jenny Lane (medium zwanger maar daar trok ze zich weinig van aan) gaan tot aan de rand met veel dampende funk en ingetogen ballads. Gesteund door de band waarin alle muzikanten veel ruimte krijgen. Sven mag dan naamgever van de band zijn, hij eist zeker geen dominante rol voor zichzelf op. Dat maakt hem niet alleen sympathiek (dat is hij ook echt) maar zorgt ervoor dat de muzikanten vrij kunnen bewegen en zonder remmingen los kunnen gaan. Het levert de band terecht wederom een Edison nominatie op.

Gigant vond het prachtig, Zo’n 300 mensen, eigenlijk te weinig, dansten, lachten en hadden twee en half uur een ‘damn good time.’ Na afloop werd de signeersessie goed bezocht wat de band terecht een extra zakcentje opleverde door onder meer de verkoop van de net van de pers gerolde DVD.

De winnaar van de Apeldoorn Direct kaarten weggeefactie reageerde nafloop met de prachtige woorden: ‘Ik wist dat ik een cadeautje kreeg maar zoiets geweldigs had ik niet verwacht.’ Heb je het gemist? 21 maart staat Sven Hammond Soul in Luxor in Arnhem.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!