Sydney en Leon zingen en dansen de sterren van de hemel tijdens PrettyTalkZ

Dinsdag 28 februari 2017

Door Redactie

Ze zijn nog hartstikke jong, maar nu al schitteren de Apeldoornse Sydney Tros (15) en Leon Liefers (17) al op het podium. De twee zijn druk bezig op weg naar roem en het uit laten komen van hun dromen. Momenteel spelen ze in ‘PrettyTalkZ’ , eerder bekend als ‘JeansTeenZ’. Een zang- en dansshow waarin ze, met 2 anderen uit Apeldoorn en nog een aantal acteurs, een waterval aan bekende en minder bekende popliedjes brengen. Op zondag 5 maart is PrettyTalkZ, van uitvoerend producent Tim Koldenhof, te zien in Gigant.

Vertel eens, hoe zijn jullie zo in dit wereldje beland?

Sydney: ,,Toen ik 9 jaar was begon ik bij Tim Koldenhof Producties met filmles voor tienplussers, van Joji Na. Daarna zat ik in de Talentenklas voor zang- en dansles. Ik merkte toen al snel dat ik optreden heel erg gaaf bleek te vinden. Ik heb hiernaast ook nog balletles gehad en ik wist gewoon op een gegeven moment: dit wil ik.”
Leon: ,,Een jaar of 6 geleden zag ik in de krant dat er audities waren voor ‘Bink de Piraat’. Ik kreeg de rol niet, maar Joji noemde me een ongeslepen diamant en zag wel wat in me. Dus hij houdt me goed in de gaten.”

Wat maakt dit zo leuk om te doen?

Sydney: ,,Het geeft echt een kick om op het podium te staan. Je word er zelf blij van, maar de mensen in de zaal worden er ook blij van, die geef je een leuke avond, en dat is echt heel gaaf.”
Leon: ,,Het combineren van zang en dans, dat vind ik echt geweldig.

Wat houdt PrettyTalkZ in?

Sydney: ,,Het is een show van ongeveer een uur en 20 minuten. Iedereen heeft een even grote rol. Het is nu het tweede seizoen en omdat JeansTeenZ onlangs werd overgenomen hebben we in een paar maanden driekwart van een nieuwe opzet moeten leren.”
Leon: ,,Het gaat hierbij vooral om dansen, zingen en ook een beetje om acteren. Op 5 november afgelopen jaar was de premiére bij de Zwitsalfabriek. We staan met z’n achten op het podium en doen dit in 2 aparte teams. Het bijzondere is dat we een heel hecht team zijn.”

Hoe combineer je dit met school?

Sydney: ,,Dat gaat eigenlijk best goed. Bij mij op school, ik zit in 4havo op het Veluws College Walterbosch is er ‘Ruimte voor Talent’. En de tijd die ik besteed hieraan mag ik daaronder rekenen. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat je dingen mist, maar die probeer ik altijd zo snel mogelijk weer in te halen.”
Leon: ,,Ik zit op de Nederlandse Musical Academie in Arnhem en ik mag het rekenen als stage-uren, dus dat is erg fijn.”

Heb je een ultieme droom, een rol die je ooit heel graag eens zou willen spelen?

Sydney: ,,Een typetje zoals in Mean Girls spelen, dat lijkt me echt leuk. Of Sandy, in Grease.”
Leon: ,,Ik zou best wel eens in een actie/humorfilm willen spelen, zoals Bad Boys. Of de hoofdrol in Saturday Night Fever. En ik zou wel ooit eens in een collega Arena willen staan, zingen en dansen, popliedjes met een aantal vrienden.”

Nog dingen die jullie nieuw hebben geleerd tijdens dit project?

Sydney: ,,Bijna de hele show bevat uptempo liedjes, maar ik vond het wel heftig om van een uptempo nummer ineens die schakeling te doen naar een rustig nummer. Maar dat gaat nu gelukkig heel goed.”
Leon: ,,Nou, ik heb sinds een tijdje de baard in de keel gekregen, dus dat vergde even wat aandacht. Ik zing bijvoorbeeld ‘Happy’ van Pharell Williams tijdens PrettyTalkZ. Mijn stembanden sloegen behoorlijk op hol, maar ik zing hem nu wat hoger en na keihard trainen gaat dat nu gelukkig prima.”

Dat jullie op 5 maart in Apeldoorn staan, maakt dat het anders dan de andere shows?

Sydney: ,,Zeker. Het is net iets spannender dan normaal.”
Leon: ,,Als er bekenden komen geeft dat net wat meer spanning. Elke show geef je jezelf voor de volle 100%, misschien zelfs wel 200%, maar dit is toch even anders. Maar als we de mensen in de zaal een blij gezicht kunnen geven, of tijdens zielige stukjes emotie op de gezichten zien, dan doen we het goed.”

Nog andere projecten op de planning?

Sydney: ,,Zelf ben ik net klaar met de opnames van de film ‘100% Koko. Ik heb daarin een bijrol. Het is mijn eerste film en hij komt in juni of juli uit. Erg spannend. En ik ga spelen in Tina de Musical.”
Leon: ,,Ik ga ook meedoen aan Tina de Musical en speel in de Dinnershow Golden Heroes.”

PrettyTalkZ is op zondag 5 maart te zien in Gigant, om 14.00 en 16.00 uur. De shows worden door twee ploegen gespeeld, aan de tweede show doen Sydney en Leon mee. Kaarten zijn te verkrijgen via gigant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Dans

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!