Help de bevolking van Oekraïne

Ten Years After doet het nog steeds

Zondag 2 oktober 2011

Door Stadsmens

De laatste jaren heb ik een flink aantal bands gezien die zijn opgericht ergens in de laat zestig of begin zeventiger jaren. Met wisselend genoegen moet ik zeggen. Afgelopen vrijdagavond stond een van die bands, Ten Years After, in Gigant. Drie van de oprichters spelen nog altijd samen en naderen langzaam het moment dat ze hun zeventigste verjaardag kunnen vieren. Jonge aanwas is er in de persoon van zanger gitarist Joe Gooch, een 34 jarig snarenwonder die de band vanaf de wederopstanding in 2002 versterkt.

Al na een paar nummers werd duidelijk dat het een mooie avond zou worden met de altijd goedlachse bassist Leo Lyons als de publiekslieveling. Oude en nieuwe nummers wisselden elkaar met als een van de vele hoogtepunten het nummer Going Home, waarmee de band in 1969 tijdens Woodstock in een keer beroemd werd. Ten Years After rockt meer dan veel bandjes waarvan de gemiddelde leeftijd beduidend lager ligt.  De heren namen na afloop ruim te tijd om met hun fans te praten en cd’s en shirts te verkopen. Dat was zeven jaar geleden in de Lantaarn in Hellendoorn ook het geval. Sympathieke rockopa’s zijn en blijven het.

Het volgende concert in de serie Gigant classics is oud Procul Harum gitarist Robin Trower op 16 oktober. Een must voor elke liefhebber van het betere gitaarwerk. ( foto: Peter Vroon}

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?