Terrasverkiezing: onderlinge verschillen minimaal

Woensdag 22 juni 2016

Door Redactie

Het is een nek-aan-nekrace in de top 3 van de Terrasverkiezing van Apeldoorn Direct. Wie er in die top 3 staan, dat zeggen we niet, maar dat het aantal stemmen op de terrassen dicht op elkaar liggen, is wel duidelijk. Zou het weer Jules Verne worden, die in 2015, 2014 én 2013 won? Of wordt het toch een van de nieuwkomers, zoals Heerlijk Lokaal of de Stadstuin van café Eigen?

Tot ruim een maand geleden konden Apeldoorners zelf hun favoriete terras nomineren. De redactie van Apeldoorn Direct krijgt nog geregeld mailtjes van terrassen die alsnog mee willen doen, maar helaas, de nominatie-ronde is nu eenmaal al gesloten. De terrassen die wel genomineerd zijn, zijn daar over het algemeen erg trots op. Zo ook Heerlijk Lokaal. Ivo Kelava meldt: We zijn zeer vereerd dat we in zo’n korte tijd al genomineerd zijn als ‘beste terras’ zijnde.” Hij doelt er hiermee op dat Heerlijk Lokaal nog maar zes maanden open is en dus nu al meedingt naar een prijs.

Astrid Vosselman van Martins is ook blij dat ‘haar’ terras weer meedoet. ,,Altijd leuk om bij dit soort initiatieven te worden betrokken.” Bij alle genomineerde terrassen liggen de flyers met informatie over de verkiezing, behalve bij Café de Paris. ,,We voelen ons vereerd, maar geloven niet in dit soort verkiezingen”, laten ze weten. Anja Slotboom van Artcafé Samsam hoopt wel dit jaar eens te gaan winnen. ,,Ik vind het hartstikke leuk als mensen ons terras het mooist vinden, maar er zijn meerdere plekken die genomineerd zijn en iedereen heeft een andere voorkeur. Of dit belangrijk voor mij is? Wel een beetje, we zijn elke keer bij de top 3, het is ook wel mooi om een keer te winnen.”

Je hebt nog tot begin augustus om te stemmen. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 10 augustus.

Even nog een overzicht met de 15 genomineerden, op willekeurige volgorde:

Eetcafé Fijn
Heerlijk Lokaal
Artcafé Samsam
Café de Paris
De Buren
Het Achterom
’t Oude Huis
Klein Berlijn
Stadstuin café Eigen
Het Nieuws van Apeldoorn
Graaf van Vlaanderen
Jules Verne
Het Stadscafé
De Brugwachter
Martins

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Terrasverkiezing

1 REACTIE

Jorick

Jorick 23 juni 2016 om 11:22 uur

Wel grappig dat de paris niet mee doet met flyeren. Denk dat dit ze hiermee al aangeven te bang zijn voor Jules Verne (of misschien toch een keer een ander terras). Persoonlijk heb ik de schurft aan de paris. Een keer vreselijk slecht behandeld door een wat kleiner vrouwtje. Ooit nog eens terug gekomen, maar toen hetzelfde mevrouwtje ons 10 minuten links liet liggen (en nee zo druk was het niet) besloten op te stappen. Mijn voorkeur gaat trouwens uit naar de graef.

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!