The FoolZ flikken het weer

Dinsdag 8 oktober 2013

Door Redactie

Zondagmiddag 6 oktober: de liefhebbers van de muziek van Frank Zappa kunnen hun hart ophalen. Apeldoorns trots The FoolZ spelen het Bluescafé plat.

U kent Frank Zappa niet?
Hij is de Amerikaanse componist, gitarist, bandleider, filmmaker, sociaal commentator en satiricus die leefde van 20 december 1940 tot 4 december 1993. Tijdens zijn leven mocht hij meer dan zeventig albums uitbrengen. Die albums staan vol rock, pop, jazz, klassiek, computergefreak, gitaargepiel, uit- en waanzinnige teksten, ongein, absurditeiten en ander geniaal gedoe.

U kent The FoolZ niet?
Zij zijn Apeldoorns trots en vertolken het werk van Frank Zappa. Lex Kemper en Remco Aalhuizen zijn de gitaristen, Pedro Steneker is de bassist, Wan Kemper bespeelt de toetsen en Marco Onstenk ramt op de drums. De bandleden spelen al meer dan twintig jaar samen; alleen Marco is er pas sinds een jaar bij.

We krijgen een lekkere hap muziek voorgeschoteld. De FoolZ hebben voor het repertoire gekozen voor de rock-stukken met daarin veel aandacht voor samenzang en solo’s. Opener Zoot Allures brengt ons aardig in de sfeer en vervolgens komt een hele serie klassiekers voorbij: (Let’s Move To) Cleveland, Blessed Relief, Bamboozled By Love, het ingewikkelde Echidna’s Arf (Of You), Sofa, City Of Tiny Lites, More Trouble Everyday. Nieuw in de set is het stuk Pygmy Twylyte en ook hier veel ruimte voor solo’s. De groep besluit met een prima versie van Inca Roads en meebrullers Suicide Chump en Ms. Pinky.

Na drie sets is het publiek nog niet moe. We willen meer. We krijgen meer. We mogen nog kiezen ook. Het worden Pygmy Twylyte en Florentine Pogen nog een keer.
Houd je van avontuurlijke muziek, uitstekende muzikanten en een fijn feestje? The FoolZ zetten het café op z’n kop. Ze hebben het weer geflikt.


Apeldoorn, oktober 2013

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!